Компанията Ericsson заяви в понеделник, че постепенно ще свие бизнес

...
Компанията Ericsson заяви в понеделник, че постепенно ще свие бизнес
Коментари Харесай

Ericsson, Nokia ще прекратят дейността си в Русия до края на годината

Компанията Ericsson съобщи в понеделник, че последователно ще свие бизнес дейностите си в Русия през идващите месеци, до момента в който финландският ѝ съперник Nokia заяви, че също възнамерява да закрие по-голямата част от съветския си бизнес до края на годината.

Докато Ericsson замрази бизнеса си в Русия за неопределен срок през април, Nokia отиде крачка напред и съобщи, че ще напусне страната изцяло.

След като двете компании изцяло изоставен Русия, мобилните оператори на страната MTS и Tele2 ще станат по-зависими от китайски компании като Huawei и ZTE за своето съоръжение и поддържка на мрежи.

Руският ежедневник " Комерсант " първи заяви за напускането на Ericsson и сподели, че част от неговия обслужващ личен състав ще се реалокира в нова компания, която ще бъде основана от топ мениджъри в Русия. Ericsson не разяснява новата компания.

" До края на годината по-голямата част от нашите чиновници в Русия ще са се преместили от Nokia и ние освободихме всички наши офиси ", сподели представител на Nokia в понеделник. " Ще запазим формалното си наличие в страната до привършване на закриването съгласно закона. " Все повече и повече западни компании продават съветския си бизнес, откакто оповестиха прекъсване на активността си в седмиците откакто Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна на 24 февруари. Dell Technologies, един от огромните производители на сървъри, съобщи в събота, че е прекратила всички съветски интервенции, откакто затвори офисите си в средата на август.

Ericsson, която пусна чиновниците си в заплатен отпуск по-рано тази година, също записа загуба от 900 милиона крони (95 милиона долара) през първото тримесечие за амортизация на активи и други изключителни разноски, свързани с преместването. Тя има към 400 чиновници в Русия и съобщи, че ще даде финансова поддръжка на засегнатите.

Nokia, която е с към 2000 чиновници в Русия, съобщи, че оставащата й активност в страната е обвързвана с лимитирана поддръжка на сериозно значими мрежи, с цел да извърши своите договорни и филантропични отговорности.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР