Компанията е с най-младия флийт в страната През месец Март

...
Компанията е с най-младия флийт в страната През месец Март
Коментари Харесай

Регистрираните автомобили Kia в България преминаха границата от 50 000 броя

Компанията е с най-младия флийт в страната

През месец Март 2024г. регистрациите на Kia в България доближиха рекорден брой коли. От своето показване на българския пазар и основаването на компанията през 2002г. досега в България са регистрирани 50 472 транспортни средства с марка Kia. Това е нов крайъгълен камък в 22-годишната история на Киа България и следващо доказателството за известността на марката.

Голям триумф за Kia е броят регистрирани транспортните средства на възраст до 5г. у нас –7943 или над 15% от общия брой регистрации, сочи последната статистика на КАТ. Този впечатляващ резултат дефинира Kia като компанията с най-младия флийт в страната от небюджетните марки, с достижение на по този начин мечтаната от всички марки композиция: нови коли за младите консуматори. Моделите Kia са желани от потребителите поради комбинацията от открояващ се дизайн, съвременен интериор, модерни системи за съгласуваност, авангардни технологии и гама от високоефективни системи за задвижване. Иновативните електрически автомобили и електрифицирани модели печелят пазарен дял, а търсенето на SUV модели с марка Kia у нас продължава да се усилва. Доверието в Kia пораства и с помощта на поредицата интернационалните награди, с които са отличени моделите.

Само преди няколко месеца компанията даде юбилейния Kia Sportage на своя 10-хиляден клиент. Бестселърът на марката – Sportage продължава да е желан измежду представителите на C-SUV сегмента у нас, като от началото на годината досега се осъществени близо 200 продажби.

През миналата 2023г. Киа България записва най-хубавия резултат в своята история с осъществени 2450 продажби, което съставлява 20% растеж на годишна база. Най-търсените модели на Kia за миналата година са представителите на семейство Ceed с осъществени общо 896 броя. Sportage заема 2-ра позиция с регистрирани 709 броя, следван от Rio с 454 осъществени покупко-продажби.

Новата бранд еднаквост на Kia следва показаната през 2020г. дълготрайна тактика на компанията ‘Plan S’, ориентирана към определяне на лидерска позиция на марката в автомобилната промишленост във връзка с услуги за подвижност и електрификация, съгласуваност и автономност. Фокусът е върху популяризирането на електрически транспортни средства и въвеждането на необятна гама от услуги за подвижност, съобразени с потребностите и желанията на потребителите.

Kia ще продължи да развива и уголемява своята гама от модели с електрифицирано задвижване в сходство със своя проект за показване на 14 нови BEV автомобила в интервала до 2027г., в това число нова гама от електрически автомобили (EV) в дребния и междинния клас. Към 2030г. компанията възнамерява годишният размер на продажбите да доближи 4 млн. автомобила, 1,2 млн. от които да бъдат BEV.

*Източник: www.kia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР