Компанията е едно от първите официални представителства на автомобилна марка

...
Компанията е едно от първите официални представителства на автомобилна марка
Коментари Харесай

30 ГОДИНИ БУЛТРАКО, 30 ГОДИНИ HONDA В БЪЛГАРИЯ

Компанията е едно от първите публични представителства на автомобилна марка в България. През 1992 година е измежду деветте компании, учредили Съюза на автомобилните вносители в България (днес - Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България)

Търговското сдружение „ Бултрако “ е учредено на 8 април 1992 година Същата година „ Бултрако “ подписва контракт с Honda Motor Co. Ltd за дистрибуция на коли, а през 1995 година - и на мотоциклетите Honda. Началото е положено с един дребен, само че гиздав шоурум на ул. „ Раковска “, където са подредени изцяло новите Civic, Accord, Prelude, Shuttle. „ Бултрако “ е единственото автомобилно посланичество с пряк контракт с Япония. През 1995 година компанията стартира да внася и мотоциклети.

През годините „ Бултрако “ се разраства, основана е и дилърска мрежа посредством дъщерната компания „ Бултрако Моторс “ с три клона в София (на бул. „ Ботевградско шосе “ 326, на бул. „ България “ 111А и на ул. „ Челопешко шосе “ 40) и един в Пловдив на бул. „ Пазарджишко шосе “ 82. Интересното е, че търговско-сервизният център „ София Изток “ на „ Ботевградско шосе “ е построен точно през спешната 2010-а година. Той е оценен от Honda Europe като едни от най-хубавите на континента. Още преди повече от 10 години постройката е оборудвана със слънчеви панели, които да задоволяват потребностите от електричество на комплекса, нещо в действителност революционно за интервала.

Първият шеф на Бултрако е Петър Папазов - японски ученик. Бил е студент в страната на изгряващото слънце, два пъти е карал стажа си в центъра на Honda в Сузука. Познава се персонално със Соичиро Хонда. За жал Папазов умря предишния месец. Сегашният изпълнителен шеф на Бултрако, Костадин Грозданов, идва в компанията през 1995 година „ Бултрако “ е едно от първите публични представителства на автомобилна марка в България. През 1992 година компанията е измежду деветте компании, учредили Съюза на автомобилните вносители в България (днес - Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България).

Днес „ Бултрако “ АД е част от „ Астреко Холдинг “, в чиито рамки се оферират всички типове решения за подвижност – от мотоциклетите и колите Honda, до обслужването, оборудването и аксесоарите за тях. Огромният комплекс „ Астреко Център “ на „ Челопешко шосе “ 40 през днешния ден подслонява мотоциклетните шоурум и сервиз, както и оторизиран Bosh Car Service за всички марки коли. Пак на същия адрес ще откриете и тенекеджийно-бояджийния сервиз на Honda, чиито висококачествени услуги притеглят редица клиенти. От предходната година холдингът е формален вносител на автомобилните и мотоциклетните гуми Bridgestone, Firestone, GoodYear, Dunlop, Debica и Fulda.

„ От основаването си до през днешния ден Бултрако АД има към 15 000 лоялни клиенти, на които желаеме да благодарим за тяхното доверие в нас “, показа Костадин Грозданов, изпълнителен шеф. В момента по пътищата на България се движат общо 108 902 моторни транспортни средства от марката Honda.

Бултрако АД
Бултрако АД е формален представител за България на колите и мотоциклетите Honda към този момент 30 години. Като единствен оторизиран представител на марката за страната, компанията оферират цялостната гама от коли, мотоциклети и ATV на физически и юридически лица, крайни клиенти посредством формалния дилър Бултрако Моторс, чиито центрове и сервизи са ситуирани в София, Пловдив и Варна.

За Астреко Холдинг
Астреко е група компании с съществена активност в автомобилния отрасъл – импорт и дистрибуция на моторни транспортни средства. Нашата цел е посредством представяните артикули да подпомогнем в оптималната степен опазването на околната среда и здравето на хората, както и да улесним и усъвършенстваме тяхната подвижност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР