Компанията е достигнала обещаното количество от модела, докато в същото

...
Компанията е достигнала обещаното количество от модела, докато в същото
Коментари Харесай

Tesla за пръв път успя да произведе обещаните 5 хил. коли Model 3 на седмица

Компанията е достигнала обещаното количество от модела, до момента в който в това време е съумяла да извърши задачата си да създаде 7 хиляди коли от Model S и Model X за седмица.

© Joe White
Движение на акциите на Tesla

Увеличаване

Движение на акциите на Tesla

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Tesla затваря 13 слънчеви парка

Компанията цели генерирането на ликвидни средства
25 юни 2018
Илън Мъск ще строи тунелен превоз и под Чикаго

Компанията му получи утвърждение за създаване на системата
16 юни 2018
Tesla ще редуцира 9% от чиновниците си

Илън Мъск разгласи, че смяната е нужна, с цел да може компанията да реализира годишна облага
13 юни 2018
Panasonic създава акумулатори за електроколи без кобалт

Високата цена на метала кара японската компания да търси нови благоприятни условия
3 юни 2018
Илън Мъск се скара и с медиите

Милиардерът може да сътвори платформа за оценяване на медиите, носеща името " Правда "
28 май 2018
Илън Мъск търси локално утвърждение за тунелен превоз под Лос Анджелис

Новият тунел на The Boring Company ще свързва центъра на града с интернационалното летище
23 май 2018 Tesla създаде 5 хиляди електрически седана Model 3 през последната седмица на второто тримесечие, като последната кола стана подготвена в неделя сутринта, няколко часа след среднощ. Така за първи път компанията извърши задачата на основния изпълнителен шеф Илън Мъск, споделят двама чиновници от завода пред Reuters.

Качествените инспекции на 5-те хиляди коли приключиха дефинитивно в завода във Фремонт, Калифорния, към 5.00 ч. Имаше опасения, че Tesla няма може да успее да поддържа това равнище на произвеждане за по-дълъг интервал от време.

Трансформира ли се Tesla

В известие до чиновници от неделя следобяд Мъск сподели, че компанията е постигнала задачата си да създаде 5 хиляди броя от Model 3 за седмица. Сега упованията са през идващия месец да се доближи задачата от 6 хиляди коли на седмица.

" Мисля, че преди малко се превърнахме в същинска компания за произвеждане на коли ", споделя в известието Мъск. Компанията е достигнала обещаното количество от модела, до момента в който в това време е съумяла да извърши задачата си да създаде 7 хиляди коли от Model S и Model X за седмица.

Компанията вложи доста средства в плана за Model 3, а закъсненията в производството компрометират упоритостта й да е водач при електрически коли на междинни цени с издръжливи акумулатори на дълги дистанции, защото доста нейни съперници се готвят да стартират сглобяването на коли с сходни характерности.

Производството на модела, почнало през юли предходната година, беше съпроводено с редица проблеми. Приближаващият завършек на тримесечието принуди чиновниците да построят нова монтажна линия в голяма палатка отвън основната фабрика. Заради това се появиха и упования, че Tesla този път ще успее да реализира задачата си. Акциите на Tesla са с 40% по-ниски от белязания им спад през април.Най-новото достижение би могло да усили акциите ѝ на отворения пазар в понеделник.
" Беше много забързано ", споделя един от чиновниците, който разказва атмосферата за работа като доста натоварваща.
Tesla евентуално ще разгласи данните си за произвеждане и доставка за тримесечието по-късно тази седмица, а вложителите ще наблюдават дали компанията ще може да резервира индустриалната си скорост към края на тримесечието и да усили успеваемостта си, с цел да излезе на облага.

През последните месеци компанията е фокусирала върху допустимо най-бързо произвеждане, с цел да реши какъв брой коли е в положение да построи за по-дълги интервали от време.

Анализаторът Брайън Джонсън от Barclays предизвести вложителите през март, че има причина да се тормозят от късите " пробиви " на производството на Model 3, които не са устойчиви.

Машините, заводът и индивидът

Един от чиновниците декларира пред Reuters, че с цел да реализиран задачата, чиновници от други отдели са били изпратени да работят за монтажната линия на модела, с цел да се поддържа непрестанно произвеждане. Той прецизира, че производството на Model S е било спряно, с цел да могат служащите да оказват помощ за линията на проблематичния модел.

Това демонстрира, че Tesla е съумяла да реализира индустриалната си цел посредством човешки запас вместо с автоматизация, в началото обещана от Мъск. По-рано тази година той призна грешката си за прекалено употребяваната автоматизация във Фремонт за производството на Model 3.

Когато за първи път беше показан през март 2016 година, моделът беше посрещнат с съмнение от потребителите. През май от компанията обявиха, че макар закъсненията при доставки, чистите запаси, отчитащи нови поръчки и анулирани заплащания, са над 450 хиляди в края на първото тримесечие.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР