Компанията British Petroleum (BP) заяви, че ще продаде притежаваните от

...
Компанията British Petroleum (BP) заяви, че ще продаде притежаваните от
Коментари Харесай

British Petroleum продава дела си в „Роснефт“

Компанията British Petroleum (BP) съобщи, че ще продаде притежаваните от нея 19.75% от акциите на държавната съветска петролна компания " Роснефт " поради „ акта на експанзия на Русия против Украйна ", съобщи Би Би Си.

След съветското навлизане в Украйна английското държавно управление оказа напън върху управата на BP, с цел да се освободи от акциите си в " Роснефт ", които има от 2013 година

Изпълнителният шеф на BP Бърнард Луни напусна директорския ръб на " Роснефт ", кокто и сътрудника му Боб Дъдли. Луни беше член на управата на " Роснефт " от 2020 година Неин ръководител е Игор Сечин, непосредствен другар и съюзни на съветския президент Владимир Путин. Агенция PA News подсети, че Луни е бил в Русия през октомври, когато е взел участие в обществено събитие дружно с Путин, което той по-късно дефинира като " огромна чест ".

В петък министърът на бизнеса, енергетиката и промишлената тактика на Англия Куази Куартенг беседва с шефа на BP и не е оставил некакви подозрения за загрижеността по отношение на несъразмерното въздействие на съветските ползи върху BP.

Председателят на Вербовъчна разработка Хелге Лунд съобщи, че въпреки Вербовъчна разработка да е работила в Русия над 30 години и да си е сътрудничила със „ забележителни съветски сътрудници “, нападението на Русия против Украйна е имало трагични последствия за целия район и е довело до съществени промени.

" В резултат на тези събития, бордът на шефовете на BP пристигна до извода, че нашето съдействие с " Роснефт ", който е държавна компания, просто не може да продължи ", уточни Лунд.

Той добави, че е надълбоко покъртен и наскърбен от обстановката в Украйна и че това е предиздвикало BP радикално да премисли позицията си във връзка с " Роснефт ".

" Убеден съм, че решенията, които взехме като съвет на шефовете, освен са верни, само че и дават отговор на дълготрайните ползи на BP ", акцентира Хелге Лунд.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР