Компанията Boston Dynamics отново променя представите за възможностите на роботите

...
Компанията Boston Dynamics отново променя представите за възможностите на роботите
Коментари Харесай

Робот тренира кросфит и скача по-добре от човек

Компанията Boston Dynamics още веднъж трансформира визиите за опциите на роботите сега. Тя има традиция да разгласява клипове в YouTube, които да показват качествата на нейните разработки. Сега тя показа качествата на робота Atlas да извършва скокове и кросфит извършения.

Запознайте се със София, първият робот с поданство

Atlas е така наречен хуманоиден робот. Той прилича човешкото тяло, като е с височина към 152 см. и тегло 74 кг. Въпреки огромното тегло, което е струпано най-много в горната част на робота, Atlas няма проблеми да извършва все по-сложни физически извършения.

В близко бъдеще софтуерът ще може да се написа самичък

Робот се самоуби, омръзнало му да чисти

Видеото демонстрира Atlas да извършва серия дребни скокове, а по-късно и задно салто. Тези качества не са планувани един ден Atlas да се състезава на Олимпийските игри. Те оказват помощ на робота да тренира своя баланс, което го прави по-ефективен в осъществяването на задания.



Една от евентуалните действия на Atlas ще бъде избавяне на хора по време на бедствия, както и изпращането му в рискови зони или здания след бедствията. Затова той би трябвало да може да се придвижва и балансира без проблем и на сложни терени. Компанията този път не дава детайлности за напредъка на създаването, а разгласява клипа само с реторичния въпрос какво е правил Atlas напоследък.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР