Компанията Блу ориджин на милиардера Джеф Безос получи от американското

...
Компанията Блу ориджин на милиардера Джеф Безос получи от американското
Коментари Харесай

Блу ориджин на Джеф Безос получи лиценз за полети в космоса

Компанията " Блу произход " на милиардера Джеф Безос получи от американското Федерално ръководство по авиация лиценз за полети на хора до космоса, съобщи Ройтерс.

Основателят на " Амазон " Безос би трябвало да полети в космоса на 20 юли с апарата " Ню шепард ".

Издаденият на " Блу произход " лиценз е годен до август. 

Федералното ръководство по авиация е изискало от " Блу произход " да направи инспекция на хардуера и софтуера на ракетата притежател по време на тестов полет. Компанията сполучливо е изпълнила поставените законови условия.

Полетът на Джеф Безос ще бъде сбъднат повече от седмица откакто главният му съперник в областта на галактическия туризъм Ричард Брансън стигна до ръба на космоса и сполучливо се завърна на Земята на 11 юли.

Компаниите " Върджин галактик " на Брансън, " Блу произход " на Безос и " СпейсЕкс " на Илон Мъск си съперничат на зараждащия се пазар за галактически туризъм.

" Върджин галактик " възнамерява два спомагателни тестови полета, преди да стартира да предлага постоянни търговски полети през 2022 година

" СпейсЕкс " се готви да изведе в орбита един милиардер и определени посредством лотария негови спътници през септември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР