Компанията бе отличена с четири награди в потребителския конкурс Любимите

...
Компанията бе отличена с четири награди в потребителския конкурс Любимите
Коментари Харесай

А1 е любимата марка на българите сред телекомите

Компанията бе отличена с четири награди в потребителския конкурс „ Любимите марки “
Една година след ребрандинга на Мтел в А1, компанията още веднъж беше определена за обичана марка на българите във връзка с „ Телекомуникации и интернет “. Стратегията на А1 да излезе отвън рамките на обичайните телекомуникационни услуги и да се трансформира в мотор на дигитализацията бе отличена с първо място в категорията „ Иновативни марки “. А1 завоюва още две награди в годишния потребителски конкурс – първо място в категория „ Бранд управител на годината “ и второ в „ Любим шеф “.
А1 се подреди преди всичко в категория „ Телекомуникации и интернет “, откакто събра над 4 800 гласа (33% от гласовете) и затвърди позицията си на най-предпочитан бранд измежду телеком клиентите в страната. Класацията за обичаните марки на българите се организира за 11-а поредна година, а това издание записва над 40 000 консуматори, които поддържаха желаните от тях марки. Номинациите и гласуването в нея са учредени само на техните желания и не включват специфични пазарни критерии и жури. По този метод „ Любимите марки ” показва не експертното, а потребителското мнение за марките, а критерият, по който се излъчват спечелилите в обособените категории, е броят на подадените гласове.
„ Челните позиции в категориите за телекомуникации и нововъведения са самопризнание за напъните на целия ни екип по ребрандирането и цялостното позициониране на А1 като компания, чийто фокус е построяването на нов метод както като пазарна политика, по този начин и във връзка с обслужването на клиенти, включващ предлагането на новаторски услуги и артикули и стартирането на нови планове в областта на корпоративната обществена отговорност. Радваме се, че напъните ни биват оценени точно от потребителите, които са най-важни за нас “, показа Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзка “, А1 България.
В дебютната категория „ Бранд управител на годината “ с призовата позиция бе отличена Петя Стоянова, шеф „ Маркетинг връзки ” в А1 България, която разяснява оценката: „ За мен тази премия е най-ценна, тъй като е премия от сърцето и мозъка на потребителите. Когато работихме по основаването на марката А1, ние вложихме доста труд, професионализъм, неизменност, само че също по този начин сърце и обич, с цел да достигнем до сърцата на нашите консуматори. А тъкмо това прави един бранд и една компания в действителност сполучливи “.
Водещата позиция на А1 освен в областта на технологиите, само че и като компания със мощно изразена корпоративна еднаквост, бе доказана с второто място в категория „ Любим шеф “. Наградата получи Миглена Узунова-Цекова, старши шеф „ Човешки запаси ” в А1 България, която показа: „ Това самопризнание е не по-малко скъпо от останалите, тъй като нашите чиновници са тези, които реализираха ребрандирането на компанията и точно техните старания ни направиха обичана марка на българските консуматори “.
Мащабната акция по ребрандирането имаше за цел да осведоми всички в страната за навлизането на новия бранд, като в същото време ангажира своите чиновници в процеса. По време на акцията се осъществиха редица информационни действия, измежду които: образуване на първата 5G проява в България; образуване на особено събитие в партньорство с Община Монтана, на което се демонстрираха преимуществата на концепцията „ Умен град “ благодарение на NarrowBand IoT технологията; събития за медии и чиновници, свързани с ребрандирането, представянето на музикалната платформа А1 Xplore Music, въвеждането на платежни услуги – А1 Кредитна карта и A1 Wallet, лансирането на личната марка смарт телефони А1 Smart N9 и редица други действия за външните публики и чиновниците на компанията.

А1 , част от A1 Group, е водещ снабдител на цифрови услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията дава мобилни и закрепени услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, в това число четири лични спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, лична платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 година A1 България регистрира доходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.
A1 Group е водещ телекомуникационен снабдител в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем страни: Австрия (А1), България (A1 Bulgaria), Беларус (velcom), Хърватия (A1 Croatia), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в региона на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със постоянен акционер в лицето на América Móvil – третият по величина снабдител на мобилни услуги в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР