Компанията Apricorn, специализирана в производството на USB памети с хардуерно

...
Компанията Apricorn, специализирана в производството на USB памети с хардуерно
Коментари Харесай

Максимална сигурност: На пазара е пуснато 24 TB USB устройство с хардуерно 256-битово AES XTS криптиране

Компанията Apricorn, профилирана в производството на USB памети с хардуерно 256-битово AES XTS криптиране разгласи стартирането на пазара на Aegis Padlock DT и Padlock DT. Компанията е първата на пазара, която вкарва модели с потенциал 24 TB. Новите артикули ще бъдат потребни в опазването на здравето, финансовия бранш, образованието и държавните услуги.

Това е третият път, в който компанията пуска на пазара рекордни за промишлеността USB устройства с хардуерно криптиране, откакто преди този момент пусна на пазара 20 и 22 TB модели. Padlock DT (FIPS) употребява патентован фърмуер AegisWare. Той има вградена клавиатура, която разрешава въвеждането на ПИН код за (от)заключване.

Процесът на засвидетелствуване и криптиране се прави от самото устройство. Това значи, че устройството не употребява спомагателен програмен продукт на компютъра, към който е обвързвано. Също по този начин няма метод за актуализиране или смяна на фърмуера на устройството.

USB 3.2 Gen 1 Type-B (5 Gbps) интерфейсът се употребява за връзка с компютър. За зареждане е належащо външно 12V такова. Устройството тежи над 1,2 кг и е с размери 18 × 28 × 5,9 см. То се поддържа от 3-годишна лимитирана гаранция. Дисковете са утвърдени от Федералната комисия по връзки на Съединени американски щати и са сертифицирани за потребление и в Европейския съюз. И двата разновидността на устройството са съвместими с Windows, macOS и Linux.

Aegis Padlock DT с потенциал 24 TB коства към 1400 $, като FIPS версията е малко по-скъпа от елементарната. Производителят припомня, че всяка година се генерира от ден на ден информация, а броят на киберзаплахите пораства, тъй че поддържането на офлайн аварийни копия на данните също е доста значимо, а Apricorn е единствената, която предлага такива USB устройства с огромен потенциал и с опция за хардуерно криптиране на данните.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР