Компанията Amazon.com Inc. планира да стартира мрежа от над 3000

...
Компанията Amazon.com Inc. планира да стартира мрежа от над 3000
Коментари Харесай

Amazon планира глобална сателитна мрежа, за да доставя интернет услуги по целия свят


Компанията Amazon.com Inc. възнамерява да започва мрежа от над 3000 спътника като част от план, чиято цел е да обезпечи широколентов интернет в международен мащаб, заяви в четвъртък телевизия CNBC, представена от БНР.

Световният софтуерен и колос в електронна търговия съобщи, че желае да даде интернет на " необслужваните и незадоволително обслужваните общности ", които другояче не биха могли да си го разрешат.

Проектът, наименуван Kuiper, бележи нов галактически крайъгълен камък за Amazon.com, след предходни известия, че компанията желае да бъде пионер в галактическия туризъм и да употребява своето " облачно пространство " за създаване на сателитни уреди на Земята.

" Проектът Kuiper е нова самодейност за пускане на плеяда спътници на ниска надземна орбита, която ще обезпечи ниска инертност, високоскоростна широколентова връзка за ненаселените и незадоволително обслужвани общности по целия свят ", съобщи представител на Amazon. Той добави, че " това е дълготраен план, който планува обслужването на десетки милиони хора, които нямат достъп до широколентов интернет. Очакваме с неспокойствие партньорството по тази самодейност с компании, които споделят тази обща визия ".

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР