Компания за хибридни въздушни превозни средства, базирана в Обединеното кралство,

...
Компания за хибридни въздушни превозни средства, базирана в Обединеното кралство,
Коментари Харесай

Разработиха хибриден дирижабъл за по-екологични пътувания

Компания за хибридни въздушни транспортни средства, основана в Обединеното кралство, създаде аероплан цялостен с хелий. Летенето с " Еърлендър ", спрямо елементарните самолети, е по-бавно, само че за сметка на това отделя до 90% по-малко въглерод.

Когато е запълнен с хелий, корпусът на " Еърлендър " е дълъг колкото футболно игрище и е висок колкото шест двуетажни рейса. Кабината изпод може да бъде оборудвана с няколко първокласни спални - или със 100 места, където пасажерите могат да гледат през прозорци, ситуирани от пода до тавана.

Самолетът може да остане във въздуха до пет дни. Освен това може да се приземи на всякаква равна повърхнина, в това число вода, пясък и сняг.

Испанска самолетна компания към този момент е резервирала 20 хибридни самолета, още преди началото на производството. Тя ще може да ги употребява за четиричасово пътешестване сред Испания и Балеарските острови.

Въпреки маркирания прогрес, дирижаблите са имали своето проблематично минало. През 1937 година при злополука, породена от запалване, живота си губят 36 души. От компанията са уверени, че технологията сега се е подобрила, осведоми NOVA NEWS.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР