Компания Bulb – един от най-големите доставчици на енергия във

...
Компания Bulb – един от най-големите доставчици на енергия във
Коментари Харесай

Голяма британска енергийна компания обяви фалит заради непосилните цени на газа

Компания „ Bulb ” – един от най-големите снабдители на сила във Англия, разгласи фалит поради високите цени на газа на международния пазар.

Британските медии оповестиха по-рано, че държавното управление приготвя проект за изключителни дейности при положение на банкрут на „ Bulb ”, който е един от седемте най-големи снабдители на сила в страната и обслужва 1,7 млн. души.
Германия спря узаконяването на „ Северен поток-2 “, цената на газа скочи
Германският регулаторен орган спря узаконяването на Nord Stream 2 AG като самостоятелен оператор на газопровода " Северен поток-2 ". Федер...

Източници от енергийния бранш описват, че са се провели договаряния с няколко евентуални клиенти, които биха могли да купят компанията.

„ Взехме сложното решение да подкрепим слагането на „ Bulb ” под особено ръководство. Този развой е основан, с цел да бъдат предпазени клиентите на „ Bulb ” и да се подсигурява, че няма да има никакви промени в доставката и за отбрана на салдото по сметката. Започнахме да обсъждаме разновидности за привличане на вложения и бяхме радостни, че получихме голям брой проекти от разнообразни вложители за финансирането на нашия бизнес. Енергийната рецесия във Англия и в света провокира угриженост у вложителите, които не могат да работят, до момента в който цените на едро са толкоз високи, а таванът на цените значи, че сега фирмите доставят сила при обилни загуби ”, се споделя в известието.

Специалното ръководство ще разреши на компанията да действа обикновено, а клиентите няма да бъдат принудени да подхващат някакви ограничения.

От „ Bulb ” оповестиха, че повода за оповестения фалит са рекордните цени на газа и тяхната изключителна неустойчивост. Отбелязва се, че дефицитът на доставки, комбиниран с ниския експорт на газ от Русия и възходящото търсене, значи, че цените ще останат високи и непредвидими. Като една от аргументите за повишаването на газа компанията показва и геополитическите разногласия към газопровода " Северен поток 2 ".
" Газпром " към този момент цялостни с газ пет складове в Европа
" Газпром " стартира да цялостни подземните газохранилища (ПГХ) в Европа, оповестиха от компанията. " Газпром " утвърди и стартира да извършва пл...

От началото на годината 25 енергийни компании във Англия към този момент са банкрутирали поради повишаването на газа.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР