Компания Boeing Co. не е информирала авиокомпаниите и пилотите, че

...
Компания Boeing Co. не е информирала авиокомпаниите и пилотите, че
Коментари Харесай

От Boeing не са информирали за особеност в модела самолети MAX 8 и MAX 9

Компания Boeing Co. не е уведомила самолетните компании и водачите, че функционалността за ръководство на полета на Boeing 737 MAX 8 и MAX 9 в изключителна обстановка може да се снижи. Това може да е довело до злополуката на Boeing 737 MAX 8 в Индонезия, заяви The Wall Street Journalу като се базира на проверяващи злополуката.
Новата функционалност разрешава да се избегне рухване, което поражда, в случай че носът на самолета е прекален високо. При това при изключителна обстановка системата може внезапно да спусне носа, поради което лайнерът може внезапно да наклони на долу носа.
Пилоти и представители на самолетни компании обявиха, че не са били предизвестени за сходна функционалност, а системата на по-старите модели е изисквала други дейности. В упътванията и подготвителните материали също не е упомената тази специфичност, споделиха от Федералното ръководство на Съединени американски щати.
От Boeing не са коментирали изказванията, а единствено означиха, че сътрудничат с проверяващите злополуката в Индонезия. „ Ние сме уверени в сигурността на 737 MAX”ы споделиха от компанията.
Припомняме, че Boeing 737 на самолетна компания Lion Air падна в морето край Ява на 29 октомври. Всички, намиращи се на борда – 189 души починаха. Преди съдбовния полет самолетът е летял 18 пъти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР