Компания Би Би Си съобщи, че е платила "значителна сума",

...
Компания Би Би Си съобщи, че е платила "значителна сума",
Коментари Харесай

Би Би Си обезщети бившия личен секретар на принцеса Даяна

Компания Би Би Си заяви, че е платила "значителна сума ", с цел да компенсира някогашния персонален секретар на принцеса Даяна, Патрик Джефсън , който подаде оставка след избухливо изявление на Лейди Ди , осъществено посредством лъжливи способи, съобщи Франс прес.

Интервюто, излъчено в предаването " Панорама " през 1995 година пред публика от 23 милиона души, по време на което Даяна призна за невярност, провокира резултата на бомба.

Патрик Джефсън , прекарал осем години с принцесата като персонален секретар и консултант сред 1988 и 1996 година, подаде оставка два месеца след излъчването на изявлението, по време на което Даяна съобщи " В този брак бяхме трима ", визирайки връзката на брачна половинка ѝ принц Чарлз с Камила Паркър Боулс .

"Би Би Си приема и признава, че е нанесена сериозна щета на Джефсън от събитията, при които е получено изявлението с Даяна , принцеса на Уелс от 1995 година ", се показва в направеното изказване.

От Би Би Си също по този начин сервират "безрезервно опрощение " на някогашния персонален секретар на лейди Ди и споделят, че са платили правосъдните му разходи. Компанията също така го е обезщетила със "значителна сума ", която той има намерение да подари напълно на английски благотворителни организации по собствен избор.

"След повече от 25 години е облекчение най-сетне да приключим този мъчителен епизод ", сподели Патрик Джефсън . Той добави, че ще подари парите на детска болница в Уелс , чийто патрон е била Даяна , принцеса на Уелс .

Журналистът на Би Би Си Мартин Башир беше упрекнат във подправяне на документи, с цел да получи въпросното изявление, което сложи началото на кариерата му.

След изявлението Мартин Башир продължи кариерата си в Съединени американски щати, преди да се върне във Англия, с цел да работи за Би Би Си до оставката си през май предходната година.

Патрик Джефсън понастоящем е съветник на хитовата поредност "Короната " на стрийминг платформата Netflix.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР