Компаниите за обработка на картови плащания Mastercard и Visa са

...
Компаниите за обработка на картови плащания Mastercard и Visa са
Коментари Харесай

Visa и Mastercard блокират достъпа на руски финансови институции

Компаниите за обработка на картови заплащания Mastercard и Visa са блокирали достъпа на голям брой съветски финансови институции до платежните им мрежи в следствие от глобите, наложени на Русия болести нашествието в Украйна, съобщи Ройтерс.

Mastercard ще продължи да работи с регулаторните органи през идните дни, уточни компанията в изказване. Тя даде обещание да даде 2 млн. $ за филантропична помощ.

Visa - другият огромен оператор на картови преводи, уточни в изказване, че подхваща дейности, с цел да обезпечи осъществяване на глобите, както и да се съобрази с възможни спомагателни ограничавания, които могат да бъдат наложени в бъдеще.

Фондацията към компанията, също така, ще отдели също 2 млн. $ за УНИЦЕФ в поддръжка на филантропичната помощ за Украйна. Visa ще удвои всички дарения на нейни чиновници до сумата от 1 млн. $ за фондове, регистрирани от УНИЦЕФ и украинския Червен кръст.

Санкциите, оповестени от Съединени американски щати, изискват Visa да блокира достъпа до мрежата си за лица, включени в санкционния лист на Вашингтон (Specially Designated Nationals - SDN), уточни източник на Ройтерс.

Американските управляващи прибавиха към листата редица съветски финансови институции, в това число Руската централна банка (РЦБ) и втория по величина заемодател в страната - банка ВТБ.

В края на предходната седмица Съединени американски щати и съдружниците им оповестиха ограничения против РЦБ и изключиха някои съветски банки от системата за интернационалните разплащания SWIFT.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР