Компаниите в България, както и тези от цял свят, планират

...
Компаниите в България, както и тези от цял свят, планират
Коментари Харесай

Повечето IT компании у нас планират едно и също нещо, ето какво е то

Компаниите в България, както и тези от целия свят, възнамеряват обилни вложения в цифровите технологии, с които да поддържат своите проекти за постигане на нови пазари, вземайки поради уроците от пандемията. Резултатите от годишното на мнението на ИТ водачите, направено от Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), не разкриват планове за затваряне. Въпреки опасенията, свързани с криза, и разисквания на Световния стопански конгрес в Давос завършек на глобализацията, наподобява, че бизнесът остава оптимистично надъхан, що се отнася до достигането на нови пазари в световен проект.

От взелите присъединяване в Глобалното изследване на софтуерните трендове на Equinix за 2022 година 2 900 специалисти от целия свят, вземащи решения в ИТ бранша, 72% са показали, че техните организации възнамеряват в идващите 12 месеца до доближат нов град (31%), нова страна (33%) или нов район (38%).

В България 59% от ИТ водачите, взели присъединяване в анкетата, показват, че възнамеряват да доближат нови пазари. Най-висок % от тях (29%) са се насочили към нова страна. В допълнение 26% се насочват към нов град, а 15% към нов район.
 Adastra България отваря IT център в Русе и търси 50 нови експерти
Канадска компания отваря IT център в Русе и търси 50 нови експерти

След сполучливото развиване в София, Варна и Пловдив, компанията уголемява наличието си у нас

В международен проект, интервюираните в регион ЕМЕА подхождат с по-голяма нерешителност, като общо 59% показват, че възнамеряват да доближат нови пазари в идващите 12 месеца. За съпоставяне 82% от интервюираните в Азиатско-тихоокеанския регион и 78% от интервюираните в Северна, Централна и Южна Америка показват същите планове.

В анкетата са открити редица фактори, които евентуално биха могли да лимитират растежа в световен проект. Предизвикателствата, свързани с веригата на доставките, са един сходен образец. 59% от интервюираните в целия свят и 45% от тези в България показват, че бизнесът им е бил обиден от проблеми, свързани с веригата на доставките, а 58% в света и 43% в България показват световния дефицит на микрочипове като опасност за бизнеса.

Изглежда, че тези продължаващи проблеми, свързани с веригата на доставките, са подтикнали потребността от повече виртуализация, a стремежите за напредък са подкрепени от обилни проекти за вложения в цифрова инфраструктура. Близо половината (47%) от респондентите по света споделят, че възнамеряват да осъществят проектите за виртуално постигане на нови пазари, употребявайки облачни решения. 26% показват, че ще създадат това, употребявайки решение за наем на физически сървъри (bare metal). В България тези проценти са относително по-ниски - 37% възнамеряват да употребяват облачни решения за виртуално внедряване, а 12% посредством наем на физически сървъри.
 Ще се наводни ли пазарът на труда с съветски и украински IT експерти?
Ще се наводни ли пазарът на труда с съветски и украински IT експерти?

Според Руската асоциация за електронни връзки 50 000-70 000 IT експерти към този момент са напуснали страната, а други 70 000 -100 000 се канят да ги последват

Междувременно в световен проект 47%, само че единствено 11% в България, показват, че чакат покачване на разноските си за самостоятелни решения за колокация, с което да осъществят планувания растеж на цифровите внедрявания. Още по-голям % (59%) показват, че имат намерение да усилят вложенията за услуги за взаимосвързаност като част от проектите за прогрес в цифровата промяна и построяването на резистентност, съпоставено с едвам 22% в България.

Пандемията продължава да има доста въздействие върху цифровите тактики на бизнеса, въпреки че наподобява, че резултатът върху бизнеса в България е отслабен. Над половината от световните ИТ водачи (52%) и 38% от техните сътрудници от България показват, че форсират цифровата еволюция на своята компания като разследване от COVID-19. В световен проект над половината (54%) удостоверяват, че бюджетите им за ИТ са се нараснали като непосредствено разследване от пандемията - съображение за необятно приетата нужда стабилната цифрова инфраструктура да може неотложно да се ориентира към разрастващите се бизнес потребности. В България едвам 28% са на това мнение. Същевременно по-голямата част от световните респонденти (61%) и към половината от тези от България (49%) имат вяра, че въведените по време на пандемията софтуерни промени и вложения ще се запазят и отсега нататък.

Според Здравко Николов, изпълнителен шеф на Equinix България: " Проучването сочи, че огромна част от ИТ водачите в България възнамеряват да доближат нови пазари и облачните решения ще имат роля в този развой. В този подтекст не трябва да пропущаме и това, че двете най-големи закани за бизнеса съгласно българските респонденти са киберсигурността (68%), както и пробивите в сигурността и приключването на данни (64%). Центровете за данни оферират надеждно и предпазено решение за фирмите, които желаят да се възползват от облачните решения. Ние предлагаме взаимосвързана платформа, която обезпечава опция за пряк и предпазен продан на данни сред фирмите. Equinix Fabric е разполагаем и в България и обезпечава опция за съгласуваност с световни цифрови бизнес екосистеми и голям брой снабдители на облачни услуги. "
 A1 придобива българската IT компания СТЕМО
A1 придобива българската IT компания СТЕМО

Компанията ще финансира договорката посредством наличния си капитал

От изключителна значимост за бизнеса е териториалните разширения да бъдат подкрепени от солидни цифрови модели, изключително в интервал на възходяща неустойчивост и зараждащи се световни закани. Като част от техните тактики, ориентирани към дигитализацията, 85% от световните респонденти и 81% от тези в България удостоверяват, че подобряването на киберсигурността е основен приоритет. По света 84% показват, че регулаторната съгласуемост с наредбите на съответния локален пазар са сериозни, до момента в който 86% в България споделят, че това е най-големият им приоритет. 83% по света, а и в България, акцентират потребността бизнесът да бъде резистентен в предстоящ проект. Според ИТ експертите от целия свят най-големите закани са хакерските атаки, пробивите в сигурността и приключването на данни (по 70% за всеки показател).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР