Компаниите, работещи със „Северен поток 2“ и други руски експортни

...
Компаниите, работещи със „Северен поток 2“ и други руски експортни
Коментари Харесай

Компаниите, работещи със „Северен поток“ са заплашени от санкции от САЩ


Компаниите, работещи със „ Северен поток 2 “ и други съветски експортни тръбопроводи, се намират под опасност от наказания, оповестяват съветските организации, базирайки се представител от държавния департамент на Съединени американски щати, както и на организация Ройтерс.

„ Съединени американски щати се афишират срещу плана „ Северен поток 2 “. Ние не разясняваме вероятни бъдещи наказания, само че дадохме ясно да се разбере, че фирмите, работещи с съветските експортни тръбопроводи се занимават с бизнес, който носи риск от наказания “, се споделя в изказването. В подмяна на съветския газ, Съединени американски щати оферират личният си LNG със строителство на регазификационни терминали в Европа.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в четвъртък съобщи, че не приема обстановка, при която Русия ще получава парични средства от продажбата на газ чрез газопровод за Европа. Това написа той в страницата си в Twitter.

„ От момента на визитата ви (в Брюксел) през предходната година, страните членки на НАТО, в осъществяване на молбата ми изразходваха милиарди $ (за отбрана), само че това е н

Съединени американски щати изразходват доста повече. Защитата на границите на Европа се реализира неприятно! Недопустимо е, че Русия получава $ за газопровод “, написа той, представен от ТАСС.

Тръмп от момента на идването си във вторник на срещата на НАТО към този момент на няколко пъти излиза с рецензия по адрес на тези членове на НАТО, които вземат участие в реализирането на плана „ Северен поток 2 “. Така преди работната закуска с генералния секретар на НАТО, пред публицисти той разкритикува внезапно Германия, наричайки я „ пленник “ на Русия.

„ Крайно обидно е, че Германия подписва газова договорка с Русия, сподели той. Ние пазиме Германия, пазиме Франция, пазиме всички тези страни, а сред тях има редица страни, които подписват съглашение с Русия за строителство на газопровод “. Според мнението на Тръмп „ Германия “ изцяло се управлява от Русия.

„ След строителството на новия газопровод над 70 % от доставките на природен газ ще идват от Русия “, означи той. Американският водач в тази връзка подсети, че Германия изразходва за защита единствено 1 % от своя Брутният вътрешен продукт, до момента в който Съединени американски щати – съвсем 3,6 %. В изявлението си по време на срещата той изиска от съдружниците си неотложно, а не до края на 2024 година да усилят разноските за защита до 2 % от Брутният вътрешен продукт. Нещо повече, предложи нарастване на своя боен бюджет до 4 % от Брутният вътрешен продукт.

Генералният секретар на НАТО от своя страна разяснява, че „ Северен поток “ не е проблем на организацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР