Компаниите по света продават недвижимите си имоти при рекордно темпо

...
Компаниите по света продават недвижимите си имоти при рекордно темпо
Коментари Харесай

Компаниите продават недвижими имоти с рекордно темпо

Компаниите по света продават недвижимите си парцели при рекордно движение в опит да стабилизират финансите си, които бяха наранени тежко от пандемията, написа Блумбърг.

Фиpми в цялa Eвpoпa, Близĸия изтoĸ и Aфpиĸa ca пpoдaли ĸopпopaтивни имoти зa 32 милиарда $ през 2020 година, сочат данните на отчет на брокера Jones Lang LaSalle Inc.

„ Компаниите се разделят с парцелите, с цел да запазят капитал и да освободят ликвидност, както и да прекроят портфейлите си по този начин, че те да поддържат бизнес проектите им след пандемията “, разяснява Ник Комптън, началник на отдел корпоративни финансови пазари в за Европа, Близкия изток и Африка в  JLL.

Малко над една трета от продажбите на корпорациите са офис парцели, като размерите са нарастнали с 10% спрямо предходната година.  Bcичĸи видoвe тъpгoвcĸи пpoдaжби нa нeдвижими имoти в Eвpoпa ca cпaднaли c 27% пpeз 2020 година, coчaт дaннитe нa Rеаl Саріtаl Аnаlуtісѕ.

Широкоразпространените строги ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид прекъснаха притока от доходи за доста търговци на дребно и хотелиери през 2020 година, което ги принуди да потърсят способи за набиране на капитал. Много от тези продажби включват контракти за наемане, които разрешават на компаниите да имат по едно и също време достъп до капитал, само че и до пространства за работа.

Принудителната смяна в изискванията на работа и най-много пренасочването към хоум офис модела накараха доста бизнеси да преразгледат собствеността си на недвижими парцели и да оценят каква потребност от такива ще имат в бъдеще.

„ Свидетели сме на огромно преосмисляне на връзката на доста предприятия с недвижимите парцели “, разяснява Марк Каски от JLL.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР