Компаниите Pfizer и BioNTech съобщиха, че резултатите от тяхно първоначално

...
Компаниите Pfizer и BioNTech съобщиха, че резултатите от тяхно първоначално
Коментари Харесай

Проучване: Трета доза от ваксината на Pfizer и BioNTech неутрализира Омикрон

Компаниите Pfizer и BioNTech оповестиха, че резултатите от тяхно в началото лабораторно изследване демонстрират, че трета доза на имунизацията им против COVID-19 има способността да обезврежда разновидността Омикрон на ковид, съобщи Блумбърг.

Тези резултати могат да ускорят слагането на бустерни дози по света.

Според фирмите слагането на трета доза на актуалната версия на имунизацията против COVID-19 усилва 25 пъти антителата, което дава сходно равнище на отбрана като това, което се следи при слагането на две дози против истинския вирус и другите му разновидности.

Въпреки това двете компании споделят, че са уверени в способността си да произведат характерни ваксини, ориентирани към новия вид на ковид, които да са подготвени за доставка до март 2022 година

Несигурността към успеваемостта на имунизациите против Омикрон провокира сериозна волатилност на международните пазари и накара редица страни да лимитират пътуванията от и до страни от южната част на Африка, където новият вид бе открит за първи път в края на ноември.

„ Въпреки че две дози от имунизацията към момента могат да обезпечат отбрана против тежко заболяване от разновидността Омикрон, от тези предварителни данни излиза наяве, че отбраната се усъвършенства с третата доза “, разяснява на шефът Pfizer Алберт Бурла.

Главният изпълнителен шеф на BionTech Угур Шахин също съобщи, че третата доза на имунизацията може да даде задоволително отбрана от заболяване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР