Компаниите Oiltanking GmbH Group и Mabanaft Group, които се занимават

...
Компаниите Oiltanking GmbH Group и Mabanaft Group, които се занимават
Коментари Харесай

Хакери удариха германските нефтени компании „Oiltanking“ и „Mabanaft“

Компаниите Oiltanking GmbH Group и Mabanaft Group, които се занимават с превозване и предпазване на петрол и нефтени артикули, са станали обект на хакерска офанзива заяви немският „ Handelsblatt “, съобщи БГНЕС.

Според изданието хакерската атака против Oiltanking GmbH Group е осъществена още на 29 април. От компанията означават, че поставят всички старания да решат казуса и да открият мащабите на офанзивата. Компанията си сътрудничи с поканени експерти и способените представители на властта за премахване на проблемите и изясняване на събитията към случая. Ръководителят на Федералната работа по сигурността на осведомителните технологии (BSI) Арне Шьонбом удостовери обстоятелството на хакерската атака.

Съобщава се, че IТ-системата на Oiltanking GmbH Group, която е станала обект на офанзивата, разпределя към 1,6 млн. тона мазут и 2,1 млн. тона нафта годишно. В резултат на случая са потърпевши 233 бензиностанции, главно в Северна Германия. Компанията се надява да възвърне естественото им действие до на следващия ден. Според специалистите, хакерската атака евентуално е била осъществена благодарение на рансъмуеър, което обаче не е повлияло на енергийната сигурност на Германия.

Oiltanking GmbH Group е считана за един от най-големите самостоятелни снабдители на логистични услуги на терминали за петролни артикули, химикали и газове в международен мащаб. През 2019 година общата продуктивност е към 155 милиона тона.

Що се отнася до компания „ Mabanaft “, която е вносител, търговец на едро и снабдител на мазут, бензин и дизелово гориво, към момента не е явен цялостният мащаб на хакерската атака, написа изданието. „ Mabanaft “ е благосъстоятелност на основаната в Хамбург Marquard & Bahls Group, с продажби от към 9,2 милиарда евро през 2020 година
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР