Компаниите могат да си търсят правата по съдебен редЗа всички

...
Компаниите могат да си търсят правата по съдебен редЗа всички
Коментари Харесай

Строителите станаха изкупителна жертва

Компаниите могат да си търсят правата по правосъден ред


За всички е ясно, че има очерняне на доста от компаниите в България и то за реализиране на избрани политически цели. Строителите сега са изкупителната жертва за постигането на политически цели на избрани извънпарламентарни сили. Това съобщи шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос на “Труд ” след среща с Камарата на строителите в Народното събрание.

Репортер на “Труд ” попита Цветанов за какво откакто ГЕРБ изрично се опълчват на подправените вести техният вицепремиер Томислав Дончев изпрати в прокуратурата сигнал против една от най-големите строителни компании в България, базирайки се само на обява от уебсайт, който създаде подправена вест, струваща доста скъпо на България.

“Българската страна и изпълнителната власт, в случай че има подозрение за някакви дейности, които не подхождат на българското законодателство, би трябвало да бъдат сезирани способените органи, с цел да могат да се извършат съответните инспекции. Това никога не значи, че дадената компания, или даденият човек е подкупен или взе участие в някаква скица за одобряването на някакъв модел. След осъществяването на сходна инспекция и когато бъде открито какви са обстоятелствата и всички данни, тогава към този момент ще може всеки един да си търси правата, а там където е належащо и по правосъден ред ”, отговори Цветанов.

Заплатите са 7 пъти по-ниски от европейските


Възнагражденията би трябвало да се вдигнат

Наталия Малчева
 Заплатите на строителните служащи у нас би трябвало да се вдигнат с 20 на 100 още тази есен, безапелационни са от КСБ. Заплатите на строителните служащи у нас би трябвало да се вдигнат с 20 на 100 още тази есен, безапелационни са от КСБ.
Заплатите в строителния бранш са 7 пъти по-ниски от европейските, което води до приключване на фрагменти в чужбина. Ако у нас служащите като бетонджии, монтажници, строители на пътища и зидаромазачи взимат приблизително по 350 евро, в Германия за същите действия те получават заплати от 2500 – 2750 евро, демонстрират данни на Камарата на строителите в България (КСБ). За този проблем те сигнализираха при срещите си с управленията на политическите партии през последната седмица.

Възнагражденията би трябвало да се вдигнат с 20% още през тази есен, безапелационен е почетният ръководител на КСБ инж. Симеон Пешов. Това ще усили цената на крайния артикул с 5-6%, само че наложително би трябвало да се случи, изясни той. Цените на автомагистралите сега са 2-3 пъти по-ниски спрямо европейските, демонстрират още данните на Камарата.

По време на срещата си с управлението на Движение за права и свободи ръководителят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев е благодарил, че Движението не се е пробвало да употребява строителния отрасъл за политически цели. Ръководството на организацията и на партията са се договорили да работят за законови промени и развиването на страната.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР