Компаниите изчакват да видят какви ответни мерки ще предприеме Китай

...
Компаниите изчакват да видят какви ответни мерки ще предприеме Китай
Коментари Харесай

Минорно настроение сред световните инвеститори. Бизнесът в очакване на ответните мерки на Китай

Компаниите изчакват да видят какви ответни ограничения ще предприеме Китай в отговор на най-новото нарастване на митата, наложено от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес. В същото време икономистите предизвестиха, че ескалиращият спор може да забави растежа.

Представители на китайските управляващи не показаха през днешния ден какви стъпки биха могли да подхващат, откакто заплашиха с " нужни контрамерки " против митата, наложените в петък от Тръмп, върху китайски артикули за 200 милиарда $.

Търговските договаряния сред двете страни приключиха късно в петък, без да бъде реализирано съглашение.

Вицепрезидентът на Американско-китайски бизнес съвет Джейк Паркър сподели, че съгласно него високопоставените представители на Пекин изследват вероятното въздействие на митата върху китайската стопанска система преди да решат по какъв начин да отговорят.

Икономистите от американската банка Morgan Stanley настояват, че нарастването на митата би могло да понижи икономическия напредък на Китай с 0,5 процентни пункта. Според тях това въздействие би могло да нарасне, в случай че несигурността подтикне фирмите да съкратят работни места или да отсрочат вложения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР