Компании от САЩ вече няма да могат да изнасят продукти

...
Коментари Харесай

Окончателен разрив: САЩ спират експортните лицензи за партньори на Huawei


Компании от Съединени американски щати към този момент няма да могат да изнасят артикули и технологии за Huawei
(снимка: CC0 Public Domain)

Американските управляващи ще прекратят и здаването на лицензи за експорт на компании, които работят с Huawei Technologies. Това е ново развиване в санкционната война, което дефинитивно затръшва вратата на китайския колос за импорт на артикули и технологии от Съединени американски щати.

С налагане на наказания против Huawei през 2019 година управляващите на Съединени американски щати оставиха опцията американски компании да продължат да си сътрудничат с китайския клиент, откакто получат съответните лицензи за експорт от упълномощения държавен орган.

Но в този момент съществуващите лицензи няма да бъдат подновявани, а нови управляващите няма да издават. Така Huawei дефинитивно ще загуби формален достъп до технологии с американски генезис, заяви Файненшъл Таймс, базирайки се на лични осведомени източници.
още по темата
Някои от фирмите, притежаващи такива лицензи, са получили вести от американските управляващи, че новите лицензи ще бъдат кардинално прекъснати. Досега компании като Intel и Qualcomm можеха да работят с Huawei и да му доставят съставни елементи, при изискване, че те не са свързани с съоръжение за информационни мрежи от пето потомство.

Според американски парламентаристи, след налагане на глобите Huawei е минала към създаване на лични способи за предаване на информация по подводни кабели и на системи за облачни калкулации, като с течение на времето тази активност може да се трансформира в опасност за националната сигурност на Съединени американски щати.

Поради тази причина, управляващите считат, че е належащо да разширят глобите против Huawei или най-малко да прекратят издаването на експортни лицензи на нейните сътрудници. Министерството на търговията на Съединени американски щати и представители на Huawei Technologies не са коментирали обявата на Файненшъл Таймс.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР