Компактни модели ще раздвижат пазара още тази годинаОколо 520 хиляди

...
Компактни модели ще раздвижат пазара още тази годинаОколо 520 хиляди
Коментари Харесай

Електромобилите все още са под 5% в Европа

Компактни модели ще раздвижат пазара още тази година

Около 520 хиляди електрическия автомобил и хибрида са продадени в Европа през 2019 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Продажбите на електрически транспортни средства и хибриди в Европа набъбнаха с 52% през последното тримесечие на 2019 година, само че в безусловно изражение те към момента не са съперници на колите, основани на мотори с вътрешно горене.

Според специалисти от анализаторската компания Canalys, в интервала октомври-декември 2019 година в Европа са продадени 160 000 транспортни средства с „ нови типове сила ” (NEV). В категорията влизат коли с акумулатори, горивни кафези и хибриди.

Данните сочат растеж от 52% в продажбите на NEV през четвъртото тримесечие на 2019 година, по отношение на същия интервал на миналата година. Делът на NEV от общите продажби на коли обаче е едвам 4,4%.

Ако приказваме за годината като цяло, за 12 месеца са продадени почти 520 хиляди NEV от общо 15,3 милиона автомобила, което значи, че делът на транспортните средства с нови типове сила не надвишава 3,4%.

Според анализаторите, излизането на по-достъпни модели от стилен клас през първата половина на 2020 година ще форсира разпространяването на електрическите транспортни средства.

Очаква се компактни модели да пуснат компании като Honda, Mini, Opel/Vauxhall, Peugeot и VW. Тези коли ще костват от 30 000 до над 40 000 евро и ще могат да изминават от 200 до 500 км без презареждане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР