Компактдискове срещу спестовни сметки: Кои трябва да отворите преди ново повишаване на лихвения процент от Федералния резерв?

...
Докато потребителите продължават да се борят с инфлацията и по-високите
Коментари Харесай

Докато потребителите продължават да се борят с инфлацията и по-високите лихвени проценти, предназначени да я намалят, няма много атрактивни инвестиции и средства за спестяване, които да изследвате . С по-високите ставки идват и по-високите разходи за заеми за всичко - от кредитни карти до лични заеми и ипотеки. Но има и сребърна подплата за спестителите: значително по-високи лихвени проценти по високодоходни спестявания и сертификати за депозитни сметки.

В сравнение с минималните 0,43%, предлагани за обикновени спестовни сметки, спестителите по същество губят пари, като не депозират $1000, $5000 или повече в единия или и в двата вида сметки. И тъй като Федералният резерв обсъжда допълнително увеличение на лихвените проценти (или повече) за по-късно тази година, сега е оптималният момент да започнете. Но коя трябва да отворите преди ново повишаване на лихвения процент от Фед? Или трябва да продължите и с двете?

Започнете, като проучите опциите за вашия CD и спестовна сметка тук и започнете да печелите повече лихва.

Трябва ли да отворите CD или спестовна сметка преди ново повишаване на лихвите от Фед ?

Както компактдискове, така и високодоходни спестовни сметки имат значителни предимства сега. Въпреки това, решението за отваряне на двете преди друго потенциално увеличение на лихвения процент от Фед е лично. Ето какво трябва да знаете, за да информирате по-добре решението си:

Защо може да искате да отворите CD сега

CD-тата обикновено имат малко по-високи лихвени проценти от високодоходните спестовни сметки (лихвени проценти са около 5% за CD спрямо приблизително 4,5%, които могат да бъдат осигурени с високодоходна сметка). Така че, ако лихвеният процент е вашият основен приоритет, може да искате да отворите компактдиск сега.

Въпреки това, лихвените проценти може скоро отново да се повишат - и лихвите, които можете да спечелите от CD, може да се повишат с това. Въпреки че това увеличение не се очаква да бъде значително, всяко малко помага. И чакането да видите какво прави Федералният резерв по-нататък може да си струва.

Въпреки това, ако Федералният резерв запази лихвените проценти същите или не ги повиши отново още няколко месеца, вие ще загубите за няколко месеца на печелене на лихва, докато чакате по-добра възможност. Запомнете: условията на CD и лихвените проценти, които ги придружават, са заключени до изтичане на CD. Така че ще трябва да определите времето за отваряне на сметката си правилно, за да спечелите най-голяма лихва.

Разгледайте опциите си за CD тук, за да научите повече.

Защо искате да отворите спестявания с висока доходност акаунт сега

Въпреки че процентите по сметки с висока доходност вероятно не са най-високите, които могат да бъдат спечелени сега, те все пак са многократно по-високи от обикновените спестовни сметки. И те могат да се повишат отново, в зависимост от това какво прави Фед. И за разлика от компактдисковете, които заключват спестителите със скоростта, с която отварят сметката си, високодоходните спестовни сметки имат променливи лихвени проценти. Така че спестяващите няма да трябва да правят нищо по сметката си, ако курсовете отново се повишат — акаунтът автоматично ще се коригира към по-високия преобладаващ процент.

В сравнение с компактдискове, това може да е по-добрият вариант за тези спестители, които искат гъвкавостта да се възползват от всяко бъдещо повишение на лихвите. Но те вероятно ще трябва да го направят при по-нисък начален лихвен процент, отколкото биха получили с компактдиск. Все пак може да си струва, за да бъдете най-добре позиционирани за всяка допълнителна дейност на Фед.

Разгледайте опциите си за високодоходни спестовни сметки тук сега.

Когато може да искате да отворите и двете

Имайки предвид всички горепосочени съображения, много спестители могат да изберат да продължат, като разделят средствата си в двата типа сметки едновременно. Този двоен подход може да позволи на спестителите да печелят пари незабавно с компактдиск с висока лихва, като същевременно се позиционират по-добре, за да печелят още повече със сметка с висока доходност, ако или когато лихвите се покачат отново. Без значение коя опция изберете — или ако решите да направите и двете — просто не позволявайте на парите ви да застояват в обикновена сметка. С референтния лихвен процент, който е най-висок от десетилетия, сега е чудесен момент да спечелите повече от вашите спестявания. Започнете тук сега!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР