Комитетът по съответствие към Световната антидопингова агенция е изготвил доклад,

...
Комитетът по съответствие към Световната антидопингова агенция е изготвил доклад,
Коментари Харесай

Русия ще изхвърчи от Олимпиадата и Европейското по футбол?

Комитетът по сходство към Световната антидопингова организация е изготвил отчет, с който се предлага на изпълнителния комитет да острани Русия като недодялан извършител на разпоредбите и да бъде оповестена като страна, която не подхожда на кода за битка със неразрешените субстанции. Причината е в неналичието на пояснение за разликата от данните, получени от лабораторията в Москва и тези, предоставени от Григорий Родченков, нейният някогашен началник, който избяга в Съединени американски щати и разгласи за държавната система за приложимост на неразрешени субстанции.

Заседанието на изпълкома е на 9 декември, когато би трябвало да се вземе окончателното решение. В него половината са от Международния олимпийски комитет, а останалите са представители на държавни управления по света.

Президентът на МОК Томас Бах разгласи, че неговата организация по принцип е срещу тоталното изключване на Русия.

Обявяването на една страна в противоречие с ангидопиговия код значи, че няма право да взе участие на интернационалните надпревари и губи семействата си. В случая на Русия това значи премахване от олимпиадата и европейското по футбол, както и отпаднето на Санкт Петербург за мачовете от контитененталното състезание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР