Комитетът по доходите и разходите на Палатата на представителите на

...
Комитетът по доходите и разходите на Палатата на представителите на
Коментари Харесай

Необичаен ход: Публикуваха данъчните декларации на Тръмп за последните шест години

Комитетът по приходите и разноските на Палатата на представителите на Съединени американски щати разгласява данъчните заявления на някогашния американски президент Доналд Тръмп за последните шест години, оповестява Reuters, като показва, че това е необичан ход единствено няколко дни преди републиканците да поемат контрола над камарата.

Публикуването на редактираните заявления на Тръмп за 2015 година до 2020 година поставя завършек на многогодишна борба сред някогашния президент републиканец и депутати от Демократическата партия, която беше уредена едвам предишния месец от Върховния съд на Съединени американски щати.

По-рано този месец комисията на Камарата на представителите, проверяваща нападението на Капитолия на Съединени американски щати от 6 януари 2021 година от негови поддръжници, изиска от федералните прокурори да го обвинят в четири закононарушения, в това число възпрепятстване и въстание за ролята му в събитията.

Председателят на Комитета Ричард Нийл изиска декларациите през 2019 година с аргумента, че Конгресът се нуждае от тях, с цел да дефинира дали законодателството по отношение на президентските данъчни заявления е целесъобразно.

Републиканците споделиха, че този ход може да докара до превръщането в политическо оръжие на самостоятелните данъчни заявления и предизвестиха, че членовете на партията, които поемат камарата идващия месец, ще бъдат изправени пред напън да следват сходен път против високопоставени демократи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР