Комитетът на ООН по правата на детето призова Русия да

...
Комитетът на ООН по правата на детето призова Русия да
Коментари Харесай

Комитетът на ООН по правата на детето: Русия да върне насилствено прехвърлените украински деца

Комитетът на Организация на обединените нации по правата на детето прикани Русия да приключи насилственото прекачване на деца от окупираните региони на Украйна в нарушаване на интернационалното право и да ги върне на фамилиите им, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс.

Международният углавен съд изиска съветският президент Владимир Путин да бъде задържан за нелегално депортиране на украински деца - обвиняване, което Кремъл отхвърля.

Москва би трябвало да даде информация за точния брой на отведените деца от Украйна и тяхното местоположение, с цел да могат те да бъдат разпознати и върнати, се споделя в отчета на Комитета на Организация на обединените нации по правата на детето във връзка с Русия.

Комитетът също по този начин упорства Русия да подсигурява, че нито едно дете не е било лишено от украинското си поданство, като идентичността, името и фамилните връзки би трябвало да бъдат непокътнати.

Москва твърди, че " единствено пази " уязвимите деца от зоната на военни дейности след началото на пълномащабното си навлизане в Украйна през февруари 2022 година

Комитетът на Организация на обединените нации по правата на детето разиска през януари и правата на децата в България, ДР Конго, Литва, Сенегал и Южна Африка, добавя Асошиейтед прес.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР