Комисията за защита от дискриминация е образувала производство срещу фирма

...
Комисията за защита от дискриминация е образувала производство срещу фирма
Коментари Харесай

Комисията за защита от дискриминация проверява Слави Трифонов заради „Песен за Лена”

Комисията за отбрана от дискриминация е образувала произвеждане против компания „ Седем-осми ” АД на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов след тъжба във връзка „ Песен за Лена ”, която беше пусната в обществените мрежи и партийната тв „ 7/8 ” преди месец, заяви

Наскоро Бориславова заведе гражданско дело за клюка и уронване на името за 40 хиляди лв. против компнаията на шоумена. 

От КЗД споделят, че жалбата е подадена от Геновева Тишева. Тя е правист, който кара втори мандат като член на Комитета на Организация на обединените нации по премахването на дискриминирането по отношение на дамите. Геновева Тишева е и в Съвета на настоятелите на фондация „ Български център за джендър проучвания ”.

За производството пред КЗД първи заяви самият Трифонов в подкаста на рапъра Йонислав Йотов-Тото. Според него сценаристите са създали песента, той е чувал единствено първия куплет и няма „ визия защо пеят, само че би трябвало да имат свободата да я изпеят ”.

В момента производството пред комисията е във фаза „ изследване ”, разясниха от КЗД. Тази фаза може да продължи и до два месеца за случаи с фактическа и правна трудност, споделя законът. По време на изследването се събират писмени доказателства, нужни за цялостното изясняване на проблема, като може да се употребяват и външни специалисти.

След изследването производството влиза във етапа на откритите съвещания и най-после - КЗД афишира решението си. То не е дефинитивно и може да се нападна в съда.

КЗД може да постанова санкции и наказания, както и да прави наставления, в случай че откри нарушавания.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР