Комисията за защита на потребителите стартира изпълнението на проекта "Комплекс

...
Комисията за защита на потребителите стартира изпълнението на проекта "Комплекс
Коментари Харесай

КЗП започва изпълнението на проект във връзка с двойния стандарт при храните

Комисията за отбрана на потребителите започва осъществяването на плана "Комплекс от ограничения за определяне на нелоялни търговски практики - CONC-CPC-2017 България ", финансиран с контракт за безплатна финансова помощ по Програмата на Европейския съюз за потребителите (2014-2020 г.), оповестиха от Комисията.

Проектът цели да усъвършенства взаимоотношението сред институциите, отговарящи за използването на законодателството за отбрана на потребителите и европейските регламенти, които се занимават с проблемите с нелоялните търговски практики.

Ще бъдат подхванати комплекс от ограничения за определяне на нелоялни търговски практики вследствие на използването на двойни стандарти в производството и разпространяването на храни и спиртни питиета, се показва в известието.

Сред главните действия по плана е осъществяването на изследване на пазара на храни и спиртни питиета и техните огромни дистрибутори в Европейски Съюз. Ще бъдат основани работни документи и способи за лабораторни проби и проби за определяне съществуването или неналичието на двоен стандарт в качеството на изследваните артикули. За задачите на изследването се планува обезпечаване на храни и спиртни питиета от търговски центрове на територията на Европейски Съюз и България, както и подлагането им на лабораторни проучвания и изпитвания.

Резултатите от плана и откритите положителни практики за взаимоотношение сред институциите ще бъдат оповестени пред необятната общност. Продължителността на плана е 18 месеца. Приблизителните допустими разноски са 179,246.40 евро, се показва още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР