Комисията за защита на потребителите ще проведе идния понеделник открито

...
Комисията за защита на потребителите ще проведе идния понеделник открито
Коментари Харесай

Заседание на КЗП в понеделник във връзка с намерението на мобилните оператори да индексират цените


Комисията за отбрана на потребителите ще организира идния понеделник намерено разширено съвещание по отношение на желанието на мобилните оператори да индексират цените за трети път за последните три години. Vivacom към този момент уведоми посредством SMS клиентите си, че усилва с 4,7% цената на месечния абонамент за част от главните и спомагателните услуги със сметките от февруари. Причината е инфлацията и нарасналите разноски за заплати и наеми.

От Yettel показват, че индексират цените на мобилните услуги с размера на средногодишния показател на потребителските цени за предходната година - 9,5% за дейно справяне с настоящите стопански провокации. От A1 също показват, че показателят на потребителските цени за предходната година е 9,5%, само че прецизират, че откакто създадат разбор, ще уведомят клиентите си за размера на нарастването. Потребителите на услугата не са удовлетворени от новите цени. 

Още през предходната седмица Габриела Руменова от онлайн платформата " Ние, потребителите " е изпратила писмо до институциите и до премиера Николай Денков. С него тя упорства да се преразгледа клаузата в общите условия на договорите, която разрешава индексиране на цените с публично оповестения показател на инфлацията за трета година. Клиентите нямат право да се откажат от услугата, без да дължат наказателна клауза до три общоприети месечни такси, означи Габриела Руменова. 

В понеделник Комисията за отбрана на потребителите ще има намерено разширено съвещание. Целта е да има повече експертни отзиви по какъв начин да бъдат предпазени правата на потребителите, сподели нейният ръководител Стоил Алипиев. Той посочи, че към този момент има сигнали от консуматори в комисията: 

" Решението, което ще вземе комисията в този случай, напълно предстоящо, от мен най-малко, ще претърпи правосъден надзор, тъй че това по никакъв метод не изключва правото на потребителите да си търсят правата и сами в съда по исков ред ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР