Комисията за защита на потребителите променя правилата на играта. КЗП

...
Комисията за защита на потребителите променя правилата на играта. КЗП
Коментари Харесай

КЗП пусна мобилно приложение за директни сигнали

Комисията за отбрана на потребителите трансформира ”правилата на играта ”. КЗП добави към функционалностите си и мобилно приложение, с което жителите могат да подават сигнали непосредствено към Комисията.
" Положителното при него е, че първичната връзка се реализира с търговеца. Администраторите на приложението имат грижата да ръководят този развой, като се дава опция търговецът да се поправи в период от 5 работни дни ", осведоми в студиото на " България заран " ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов.

Той добави, че в случаите, когато клиентът не е задоволен от резултата, непосредствено се насочва сигнал към Комисията за отбрана на потребителите. Той съобщи, че от 30 ноември КЗП е стартирала акция с инспекции по зимните курорти. " Инспекираме всички търговски и туристически обекти, които към този момент работят. Фокусираме се при тези, при които в минали интервали сме установили някакви нарушавания. Целта е да приведем тези места в сходство със закона, преди туристите всеобщо да дойдат ", изясни Маргаритов.

Освен зимните курорти, Комисията за отбрана на потребителите насочва взор и към редовността на лифтовете и влековете - идващ стадий на инспекции, който ще се извършва взаимно с организациите " Метеорология " и " Технически контрол ".

" Вече направихме извод от акцията " Черен петък ". Въпреки скептицизма на българина, видяхме огромните опашки пред комерсиалните центрове, както и статистиката в онлайн извършването на покупки ", разяснява Маргаритов. КЗП е установила малко над 30 нарушавания на подправени понижения. " Търговците употребяват идването на " Черния петък ", подвигат цената на стока или група от такива директно преди този ден, след това връщат старите равнища на цените ", уточни Маргаритов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР