Комисията за защита на потребителите (КЗП) стартира специална кампания за

...
Комисията за защита на потребителите (КЗП) стартира специална кампания за
Коментари Харесай

КЗП със специални проверки на офертите за 8 декември

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) започва специфична акция за инспекция на офертите за 8 декември.
Това заяви ръководителят Димитър Маргаритов, оповестиха от пресцентъра на КЗП.
Той акцентира, че инспекциите обгръщат и обявите на осведомителните табла в университетите.
Маргаритов означи, че рисковете са по-големи, защото студентите са младежи, които по-еуфорично пазарят и по-рядко купуват туристически пакети и почивки.
„ Когато информацията е нищожна, цената е обективно невероятно ниска, би трябвало да създадат по-внимателна преценка и да не се предоверяват. Да се интересуват повече от детайла, дали в пакета са включени всички разноски за празнична вечеря или за възможна съпътстваща програма”, предизвести той.
Жалби по отношение на неточни туристически предложения постъпват в Комисията целогодишно. Повече са по време на деен сезон, само че пък през останалото време на годината хората също почиват и нормално могат да получат доста по-изгодни оферти. Като цяло обаче недоволствата от услугите в този бранш са едвам към 5% от всички постъпващи в КЗП. „ Въпреки това си даваме сметка, че всеки съответен случай е задоволително сериозен, тъй като тъкмо почивката е нещото, което е най-неприятно да бъде развалено с нелоялна комерсиална практика”, разяснява Маргаритов.
Председателят на КЗП насочи рекомендации и при покупко-продажбите по отношение на подготовката и посрещането на Коледа и Нова година: „ Потребителите би трябвало да внимават и да съпоставят другите предложения. Когато се дава обещание подарък към дадена покупка или артикули в подаръчен комплект, може да се окаже, че по-изгодно би било да си ги купят от друго място, без безусловно те да са комплектовани или да има анонс за тяхната по-изгодна цена”.
Маргаритов изрази мнение, че релативно неотдавна нашият пазар предлага повече благоприятни условия в навечерието на празниците като преференциални покупко-продажби, предложения към този момент и в интернет за покупки на дарове. Според него обаче българските търговци са все по-склонни да възприемат сходни положителни практики, които от дълго време съществуват в други страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР