Комисията за защита на потребителите (КЗП) е установила, че най-честото

...
Комисията за защита на потребителите (КЗП) е установила, че най-честото
Коментари Харесай

Най-честото нарушение по морето: луксозните стаи са само в онлайн офертите

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) е открила, че най-честото нарушаване по Черноморието е противоречие сред предлаганите " първокласни " стаи в онлайн офертите и действителните условия в хотелите.

" Като че ли жалбите и сигналите най-общо казано против места за настаняване - фамилни хотели, независими стаи, са повече от тези, които касаят заведения за хранене и забавление. Има разминаване сред упованията и в реалност при настаняване на избрани туристи. Но не са чак толкоз доста жалбите и сигналите спрямо минали години, почти броя се резервира ", декларира пред Българска национална телевизия Николай Стойков, районен шеф на КЗП-Бургас.

Инспектори от вътрешността на страната и тази година са командировани по морето. Много постоянно
те работят като " секрети клиенти ". Проверяващите не са се сблъскали със случаи сходни на такса " празен стол " или " такса нищо " - за престой без консумация и дефинират тези практики като спорадични.

Основното недоволство на почиващите е от неприятна хигиена в заведенията и некачествена храна. Комисията за отбрана на потребителите е съставила към 160 акта за нарушавания при над 2500 инспекции.

Междувременно и от Българската организация за сигурност на храните оповестиха,че са направили над 2000 инспекции в заведения и магазини по Черноморието, като най-честите установени нарушавания са за погрешно предпазване на храни, както и такива с изминал период на валидност, пропуски в етикетирането и осъществяване на неразрешена съгласно удостоверението за регистрация на обекта
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР