Комисията за защита на потребителите е установила неравноправни клаузи при

...
Комисията за защита на потребителите е установила неравноправни клаузи при
Коментари Харесай

Комисията за защита на потребителите съди 9 дружества за бързи кредити

Комисията за отбрана на потребителите е открила неравноправни клаузи при 56 тествани сдружения за бързи заеми, регистрирани към Българска народна банка. Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов в изявление за предаването „ Преди всички “ по БНР. Понякога става въпрос само за периоди за известяван. От тях обаче с 9 сега сме в съда с групови искове. Всички останали са подхванали ограничения за смяна на тези общи условия и ние реализираме следващ надзор дали това се съблюдава, изясни ръководителят на КЗП.

Маргаритов разяснява и европейския механизъм за отпадане на геоблокирането и двойните стандарти при извършването на покупки онлайн. По думите му не би трябвало да има ограничавания по географски симптом. " И в този смисъл настоящата разпоредба, съгласно мен, смъква една доста значима граница и демонстрира доста ясно, че не може да има каквито и да е било дискриминационни критерии по потребителски симптом ", разяснява той.

Освен новия правилник има и редица друго правила, които улесняват въвеждането на тези съществени, свързани с отпадането на геоблокирането, уточни Маргаритов. " Например, отпаднаха всички вероятни такси при заплащане в онлайн пространството с дебитни и кредитни карти на територията на Европейски Съюз. Освен това националните контролни органи ще имат опция да подхващат някои ограничения, които са свързани с неспазването на разпоредбите – да смъкват онлайн наличие, което опонира на новите правила. Така че мисля, че целият този пакет способства и за изравняването на разпоредбите и опцията жителите на Европейски Съюз да пазарят свободно по тяхна преценка, това, което са набелязали, на цените, на които им се предлага най-изгодно. Мисля, че това е по-голям пробив, в сравнение с плануваните промени във връзка с двойните стандарти при храните ", изясни той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР