Комисията за защита на личните данни е започнала проверка на

...
Комисията за защита на личните данни е започнала проверка на
Коментари Харесай

КЗЛД проверява подписката за референдум за еврозоната

Комисията за отбрана на персоналните данни е почнала инспекция на подписката за осъществяване на референдум " за отбрана на българския лев ", заяви пред БНР Деян Николов, представител на Инициативния комитет и представител на партия „ Възраждане “.

Според него, това е „ политическа поръчка “.

По думите му ревизира се Инициативният комитет и методът, по който се охраняват персоналните данни, а сигналът бил подаден от " престъпно проявено лице с 3 присъди, изпълняващо поръчки на лобистки кръгове ".

От " Възраждане " се оплакаха от провокации против техни пунктове за събиране на подписи за компрометиране на персоналните данни на българските жители. Според Николов зад тях стоят " Демократична България ", някогашен министър на финансите, обвързван с ГЕРБ, и кръгове, които желаят присъединение на България към Еврозоната:

" Имаме информация, че имат вътрешно предписание да предизвикат нашите пунктове, и да се пробват да задраскват, да крадат или да снимат бланки, като задачата е ясна: желаят да опитат да снимат два, три, пет подписа на някоя бланка, след което да създадат медийна офанзива против нас - Инициативния комитет, с концепцията, че ние не сме обезпечили сигурността на събраните данни, само че офанзивата не стопира дотук. Тя идва от един някогашен финансов министър, близо до ГЕРБ, който пази ползите на няколко огромни и мощни, и авторитетни лобита в България, които жалят България да влезе в Еврозоната поради личните си персонални облаги ".

Четири седмици след началото на подписката към този момент са събрани над 201 хиляди подписа, осведоми Николов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР