Комисията за защита на конкуренцията ще направи проучване на банковия

...
Комисията за защита на конкуренцията ще направи проучване на банковия
Коментари Харесай

Комисията за конкуренция ще проучва банковия пазар

Комисията за защита на конкуренцията ще направи изследване на банковия бранш в страната, се схваща от известие на антимонополния орган.

От там показват, че по отношение на следения развой на консолидация в банковия бранш и промените в нормативната уредба, комисията деликатно следи конкурентната среда на този пазар и следи обществено наличните обстоятелства и условия, имащи отношение към Закона за защита на конкуренцията.

Припомня се, че секторен разбор на конкурентната среда при банкирането е е юридически за интервала 2006-първото полугодие на 2008 година Събраната все още информация обаче пораждала нужда от ново по-задълбочено проучване на конкуренцията при предлагането на банкови услуги. То би трябвало да проучва актуалните пазарни процеси и разпознава възможни спомагателни ограничения, които да допринесат за вярното и дейно действие на конкурентната пазарна среда.

За задачата комисията ще изиска настояща информация от способените държавни органи и съответните браншови организации.

" Социално-икономическата значителност на този бранш изисква детайлно и отговорно изследване, заради което Комисия за защита на конкуренцията приканва обществеността за интензивно подпомагане при даването на всякаква информация и данни по отношение на актуалното произвеждане ", оповестява комисията. Не се схваща какво съответно чака тя от обществеността до момента в който изследва банковия пазар.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР