Комисията за защита на конкуренцията разреши на Нова броудкастинг груп

...
Комисията за защита на конкуренцията разреши на Нова броудкастинг груп
Коментари Харесай

КЗК даде зелена светлина на Домусчиев да купи Канал 3

Комисията за защита на конкуренцията позволи на Нова броудкастинг груп да придобие пакет от радиостанции и тв канали. Само за две седмици и половина (при легален период до 5 седмици) антимонополният орган прегледа и утвърди договорката.

Така най-голямата медийната група, която е благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиев и ще придобие Канал 3 , радио " Веселина ", радио Magic FM, радио " Витоша ", The Voice и музикалните малките екрани The Voice TV и Magic TV, които са свързвани през годините с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, написа " Капитал ".

Срещу договорката се оповестиха от Асоциацията на европейските публицисти – България, " БТВ Медия Груп ", БНР, и рекламната организация " Аргент-2002 ", които показаха своите опасения от резултата, който ще има за медийния пазар. От антимонополната комисия обаче отхвърлят терзанията им като неоснователни.

В началото на месеца стана ясно, че Нова броудкастинг груп желае да придобие пакета от медии. Няколко дни по-късно новият шеф на медийната група Ива Стоянова разгласи, че се възнамерява Канал 3 да стане новинарската телевизия на групата, с цел да не се постанова програмата на Нова тв да бъде прекъсвана за директни включвания при изключителни събития.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР