Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Нова броудкастинг

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Нова броудкастинг
Коментари Харесай

КЗК позволи на Нова да купи Канал 3 и още няколко телевизии и радиостанции |

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на Нова броудкастинг груп да придобие пакет от радиостанции и тв канали. Става въпрос за Канал 3, радио " Веселина ", радио Magic FM, радио " Витоша ", The Voice и музикалните малките екрани The Voice TV и Magic TV.

Решението за концентрацията е взето в петък, 17 септември, и е оповестено в събота на уеб страницата на комисията. То предстои на обжалване в 14-дневен период.

В началото на септември стана ясно, че Нова броудкастинг груп желае да придобие пакета от медии. Тогава Комисия за защита на конкуренцията разгласява на уеб страницата си известие за формирано произвеждане за централизация. Новият шеф на медийната група Ива Стоянова разгласи в изявление за " 24 часа ", че се възнамерява Канал 3 да стане новинарската телевизия на групата, с цел да не се постанова програмата на Нова тв да бъде прекъсвана за директни включвания при изключителни събития.

В решението си Комисия за защита на конкуренцията отбелязва, че не приема за основателни изразените от „ БТВ Медия Груп “ ЕАД, „ Аргент – 2002 “ ООД и
Асоциацията на европейските публицисти – България опасения по отношение на резултата на сделката след нейното реализиране на съответните пазари. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР