Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на „Максима България“,

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на „Максима България“,
Коментари Харесай

КЗК разреши на Максима България да наеме магазините на Триумф в Пловдив


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на „ Максима България “, притежател на веригата магазини Т-Маркет “, да подписа дълготрайни контракти за наем на 11 магазина на най-голямата пловдивска верига за хранителни артикули „ Триумф “, излиза наяве от известие на уеб страницата на антимонополния орган.
Първият магазин на „ Триумф “ е открит през 2000 година, а все още в 11-те обекта на веригата работят близо 1000 души. Тя е притежавана и ръководена от три търговски сдружения - „ Маркоци “ ЕООД, „ Ваничи 2008 “ ЕООД и „ Топ Тенис “ ЕООД.
След сключването на договорите за наем „ Максима България “ ще влага обилни лични средства за ремонт и ребрандиране на обектите на „ Триумф “, с цел да могат да оперират под марката и във формата на „ Т Маркет “, излиза наяве от известието на Комисия за защита на конкуренцията.
Дейността на деветте по-малки обекта на „ Триумф “ е била прекъсната до 15 октомври, а другите два по-големи обекта ще престанат да работят до 1 декември, се споделя още в известието на антимонополния орган. Отварянето на новите магазини от марката „ Т Маркет “ е планувано да се реализира в границите на три месеца от прекратяването на активността на по-малките обекти и на пет месеца за двата по-големи магазина.Още по тематаT Market уголемява наличието си в ПловдивСобственикът на T-Market възнамерява да открие до 140 нови магазина през 2019 година "Т-Маркет " купува 12 магазина на отдръпналия се дискаунтър Penny
Сделката не планува прекачване на контракти с снабдители, както и на трудовите контракти на актуалните чиновници на магазини „ Триумф “.
„ Максима България “ оперира 73 магазина „ Т Маркет “ в 38 града в България. Миналата година веригата откри девет нови обекта в страната и означи растеж на облагата си от 19,4% по отношение на 2017 година През първото полугодие на тази година приходите на „ Т Маркет “ са нарастнали с 15,2% по отношение на същия интервал на предходната година, излиза наяве от известие на литовския притежател на веригата, Maxima Grupe.
Сделката за магазините на „ Триумф “ е втората огромна договорка за „ Максима България “, откакто през май 2016 година тя закупи 12 магазина на дискаунтъра Penny на REWЕ, който напусна българския пазар година по-рано.
В края на предходната година литовската компания Maxima Grupe, която с изключение на "T Маркет " в България има и веригата магазини Maxima в балтийските страни и веригата Stokrotka в Полша, заяви, че възнамерява да открие сред 120 и 140 нови магазина на тези пазари през 2019 година
През първото полугодие на тази година приходите на компанията са нарастнали с 24% на годишна основа и са достигнали 1,9 милиарда евро. с помощта на експанзията й в Полша. Оперативната й облага обаче е намаляла с 1,7 млн. евро, или 1,7% по отношение на същия интервал на предходната година, поради по-слабите резултати в Литва и Естония.

Източник: investor.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР