Комисията за въпросите с енергийната криза е възможно да предложи

...
Комисията за въпросите с енергийната криза е възможно да предложи
Коментари Харесай

Възможно е прегласуване на мораториума върху цените на тока, водата и парното

Комисията за въпросите с енергийната рецесия е допустимо да предложи прегласуване на мораториума върху цените на тока, водата и парното. Това заяви на брифинг в Министерски съвет Лена Бориславова - началникът на кабинета на премиера Кирил Петков.

" Това, което се случи през днешния ден в зала - да бъде признат мораториум по предложение на ГЕРБ, би трябвало да уточним, че бе мотив и плод на едно смислово несъгласие в предлагането, отправено в Народно събрание ", уточни Бориславова и добави:

" Комисията ще има задача да преразгледа и изготви отчет по тази причина дали решението не се постанова да бъде прегласувано. Неясен досега е текстът. От новата коалиция заставаме зад концепцията, че по сходен метод - некадърно, въпреки и от опитна съпротива, да бъдат налагани ограничения, които могат да доведат до по-голям безпорядък в обществото ".

По думите ѝ Комисията също по този начин обмисля ограничение на пълномощията на КЕВР за актуализирането на цените на тока или законодателни промени в Закона за енергетиката, " тъй че да има по-добър надзор и бистрота в полза на обществото, запазвайки независимостта на контролния орган ".

По време на срещата на премиера Кирил Петков с регионалните шефове на Смолян, Кърджали и Благоевград са били разисквани доклади за това какви ограничения са били подхванати след наводненията и са разисквани какви ще са незабавните ограничения, уточни още началникът на кабинета.

 Снимка: БТА

До думите ѝ ще бъдат въведи нови способи на деяние в незабавен порядък - в началото ще бъдат показани отчети за нужните ремонтни действия, които би трябвало да бъдат осъществени след наводненията, тъй че до края на седмицата да бъде изчислена цената на вредите и да бъдат изплатени неотложно средствата.

Тя заяви още, че като приоритет е несъмнено изследването на опцията за търсене на отговорност на лицата, които са рехабилитирали инфраструктурата през последните две години и макар ремонтите се е стигнало до актуалните произшествия, тъй че да бъде потърсена отговорност, гаранция и други правно-технически механизми за спомагателни средства, които да поддържат разрушените места.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР