Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (U.S.

...
Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (U.S.
Коментари Харесай

Властите в САЩ съдят Илон Мъск, за да го принудят да свидетелства за купуването на Туитър

Комисията за скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC) е завела дело против бизнесмена Илон Мъск в опит да го принуди да свидетелства по отношение на процедурата, обвързвана с пазаруването на обществената мрежа " Туитър " (Twitter), известна към този момент като " Екс " (X), заяви телевизия " Ен Би Си нюз ", представена от ДПА. 

Мъск не се е явил в съда на 15 септември, за когато му е била връчена призовка, излиза наяве от тъжба, импортирана в съд в щата Калифорния от юристи на Комисията за скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати. Тя разгласи, че следствието й би трябвало да откри " дали някой е направил машинация при търговия с скъпи бумаги ", като е спекулирал с акции на " Туитър " през предходната година. Тогава Мъск е купувал пакети от скъпите бумаги на софтуерната компания, което се е отразило на борсовата им стойност и е допустимо обещано лице или лица да се възползвали от тази обстановка, с цел да се обогатят безпричинно посредством спекулативни покупко-продажби с акции на " Туитър ". Милиардерът завърши придобиването на обществената мрежа през октомври предходната година. Сделката се прави оценка на към 44 милиарда $.

Същевременно американският производител на електрически автомобили " Тесла " (Tesla), чийто мажоритарен притежател е Мъск, е понижил цените за пазара в Съединени американски щати на е-колите от сериите " Модел Уай " (Model Y) и " Модел 3 " (Model 3), излиза наяве от корпоративния уебсайт на компанията, показва Ройтерс. 

Цената на електрическия седан " Модел 3 " е намалена с 1250 $ до приблизително 38 990 $, а на електрическите автомобили от серията " Модел Уай Лонг обхват и пърформанс " (Model Y Long Range and Performance)  - с 2000 $ до приблизително 48 490 $, предафе Българска телеграфна агенция.

Преди към месец корпорацията понижи цените на по-скъпите си модели - необятният седан Ес (S) и огромният високопроходим Екс (X), показва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР