Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ глоби с 5000 лв. Стойчо Кацаров заради конфликт на интереси

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) санкции някогашния длъжностен здравен министър доктор Стойчо Кацаров с 5000 лева, излиза наяве от решение на комисията.

Производството против него е формирано по сигнал. Установено е, че на 18 май 2021 година той е подписал план за промени в наредбата за одобряване на медицински стандарт " Клинична лаборатория ".

По този метод той е взел участие в подготовка на акт в частен интерес - на Сдружение " Център за отбрана правата в опазването на здравето " (СЦЗПЗ). Към момента на встъпването си в служба като длъжностен министър, Кацаров е ръководител на сдружението, открива КПКОНПИ.

Безспорен е ползата на СЦЗПЗ в сферата, в която планът на Наредба за изменение и допълнение контролира публичните връзки, защото все още на публикуването му за публично разискване, сдружението има настоящи контракти с лечебни заведения, по които получава заплащане, считат от комисията.

Видно от предмета на подписаните контракти, СЦЗПЗ приема да координира присъединяване на клиничните лаборатории в болничните структури в Националната система за външна оценка на качеството.

На Кацаров е наложена санкция в размер на 5000 лева Решението на комисията може да бъде обжалвано пред съда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР