Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия иска отнемането на имущество за над 379 млн. лв. от Арабаджиеви

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) взе решение на днешното си съвещания за внасяне в Софийския градски съд (СГС) на иск за лишаване на имущество против Вълчо (популярен и като Ветко) и Маринела Арабаджиеви и свързани с тях юридически лица на обща стойност над 379 млн. лева, заяви пресцентърът на институцията през днешния ден във второто си известие за деня. В първото беше дадена информация за стартирани шест нови инспекции, измежду които и такива против някогашен шеф на БНР и актуалният шеф на Националната работа за защита.

По отношение на Вълчо и Маринела Арабаджиеви се напомня, че двамата са упрекнати от прокуратурата в присъединяване в проведена незаконна група за финансови закононарушения. Обвинението беше повдигнато до момента в който основен прокурор беше Сотир Цацаров, който през декември застана отпред на КПКОНПИ.

Комисията претендира лишаване на апартамент в центъра на София с две паркоместа, склад и имот с двуетажна постройка в градеж в кв. Бояна на обща стойност 5.75 млн лева и два първокласни автомобила – " Ролс-Ройс Фантом " и " Рейндж Роувър " за 401 250 лева В желае е включена и левовата равноценност на открити парични средства в разнообразни валути, равняваща се на на съвсем 2.30 млн. лв..

Антикопурционната комисия желае от Софийски градски съд лишаване и на дружествени дялове и акции, които са обезпечени с забрана върху хотелски комплекс в София, три хотелски комплекса в курорта " Елените " и един в " Свети Влас ".

През октомври КПКОНПИ внесе в Софийски градски съд иск за лишаване на имущество на обща стойност над 6.81 млн. лв. против сина на Вълчо и Маринела Арабаджиеви. В сумата са включени и откритите налични близо 2.30 млн лева в разнообразни валути.

На съвещанието на КПКОНПИ през днешния ден са взети общо 13 решения за внасяне на искове в Софийски градски съд и в окръжните съдилища в Благоевград, Бургас, Варна, Перник, Плевен и Русе за лишаване на имущество на обща стойност над 384.12 млн. лева Проверките против тринадесетте лица са стартирани след получени уведомления от прокуратурата за привличането им в качеството на обвинени за осъществени закононарушения - държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване, в това число и в проведена незаконна група, трафик на хора, имотна машинация и финансови закононарушения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР