Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Конфликтът на интереси на зам.-министъра с частна "къща за гости" е установен

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) през днешния ден с решение откри спор на ползи при някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев. Заключението си, че в служебното си качество на зам.-министър и на член на управителния съвет на Държавен фонд " Земеделие " той е оказвал въздействие на държавни органи в частен интерес.

В началото на тази седмица окръжната прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителния акт против Манолев за това, че е дал погрешни сведения, с цел да получи средства от еврофондовете.

Манолев подаде оставка през април, откакто беше оповестено взаимно следствие на уеб страниците " Биволъ " и " Благоевград нюз ", съгласно което зам.-министърът е притежател на имот, върху който е издигната " къща за посетители ", която се употребява за частна вила. За парцела са отпуснати 380 хиляди лева по европейски план, финансиран от Програмата за развиване на селските региони, показват двете издания.

Манолев е оказал въздействие на други органи и лица в частен интерес на обвързвано с него лице, по отношение на мониторинга по осъществяване на контракта за разпределяне на финансова помощ, обвързван с действието на обект " Жилищна постройка – къща за посетители ", находяща се в Сандански, е днешното умозаключение на антикорупционната комисия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР