Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Всички са чисти, реши антикорупционната комисия за Апартаментгейт

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) не е открила нарушавания при инспекциите по имотните покупко-продажби на Цветан Цветанов, министър Николина Ангелкова, някогашния зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, някогашния зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов. Това оказва се от решенията на комисията.

Те бяха разследвани от КПКОНПИ по серия изявления в медии преди няколко месеца, за парцели, купени на по-ниски цени от пазарните.

При Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът против него в качеството му на ръководител на Върховния касационен съд и ръководител на Административен съд - София - град в интервала 2007-2012 година ще бъде препратен към Инспектората на Висш съдебен съвет.

В сигнала се съдържат изказвания за облагодетелстване посредством служебно състояние на Лозан Панов - ръководителя на Върховен касационен съд, както и нарушение на условията на Висшия правосъден съвет за висок морал на представителите на правосъдните управляващи.

Останалите шест производства за спор на ползи са прекъснати, като преписи от решенията ще бъдат изпратени до съответните прокуратури. 

Подробно с претекстовете за всяко едно от решенията по 7-те инспекции, можете да се запознаете ТУК

Комисията е прекратила и инспекциите по сигналите против Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Те са по разнообразни проблеми, като този със Симеонов се отнася за договорка в интервала, когато той е бил ръководител на общински съвет в Бургас. Сигналът против Жаблянов е за неверна информация в подадена декларация по отношение на парцел и средствата свързани с него. При Крум Зарков и Йончева сигналите също бяха за имотни покупко-продажби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР