Комисията за общата история на България и Македония все още

...
Комисията за общата история на България и Македония все още
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Македония е най-важна за нас

Комисията за общата история на България и Македония към момента не е формирана, в нея ще вземат участие по еднакъв брой представители от университетските общности двете страни, сподели евродепутатът от ЕНП/ ГЕРБ Андрей Ковачев по Българска национална телевизия.

"Нека не ни се насаждат стандарти като български фашистки окупатор, които се постановяваха по време на социалистическа Югославия, а и по-късно. Ние би трябвало да преодолеем разделящите ни идеологии. Подписването на контракта за добросъседство е единствено формалната част от огромната крачка. В Белград и Москва има сили, които не желаят подписването на този документ ", разяснява още гостът в студиото.

"Македонският министър председател Зоран Заев прави смела крачка напред. Неговият предходник Никола Груевски, макар думите си за евро атлантическа интеграция, само че 11 години, не направи нищо. Никой няма право да бъде наставник и да споделя на хората какви би трябвало да бъдат ", уточни още Ковачев.

"В същото време не би трябвало да се насажда ненавист от двете страни на границата. Ние също би трябвало да внимаваме какво предаваме на идните генерации ", сподели още Ковачев.

"Македония е най-важна за нас, ние ще оказваме помощ на югозападната ни съседка по нейния път към Европейски Съюз и НАТО. Сърбия също е значима за нас. Ние ще оказваме помощ на нашите съседи ", уточни още Ковачев. Той също изрази безпокойство, че договорът може да се употребява за предизборни цели, тъй като на 15 октомври ще има локален избор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР