Комисията за контрол на службите в Народното събрание изслуша журналиста

...
Комисията за контрол на службите в Народното събрание изслуша журналиста
Коментари Харесай

Христо Грозев не знаел защо е обявен за издирване

Комисията за надзор на службите в Народното събрание изслуша журналиста Христо Грозев, който бе разгласен за търсене от Руската федерация. Изслушването беше по искане на " Демократична България ".

Комисията за Контрол на службите в Народното събрание изслуша Христо Грозев. Българският публицист, работещ за проверяващия уебсайт “Белингкат ” беше разгласен за търсене от съветското вътрешно министерство преди седмица. 

" Аз също не знам за какво съм разгласен за търсене. Позовавам се единствено на " Риа Новости ", че обвиняването е на основата на закона за подправените вести, за армията. Не мога да настоявам, че това е повода. Именно активността ми като публицист е станала поради за това обвиняване. Въпросът за моята отбрана надминава персоналния ми интерес, защото става дума за жители на друга страна. Това е офанзива върху свободната публицистика отвън Русия. Това е опасност за всички публицисти по света. За мен няма подозрения, че активността ми като проверяващ публицист през последните 7 години е причина. Аз получих черен щемпел за влизане в Русия през 2016 година За мен е идеологична и невъзможна тезата на Митрофанова е чисто обръщение към мен, че не съм добре пристигнал в Русия. България е длъжна да изисква пояснения и да се каже на Русия, че това е неприемлива процедура. Разследванията ми са за корист на властта в Русия, както в Русия, част от които с детайл на заплаха за живота, опити за убийства, опит за ликвидиране на български жител ", сподели Грозев.

По думите му при всички положения това би трябвало да е следствие, направено след началото на войната.

„ Едно от следствията, което е допустима моя догадка, и беше оповестено преди към месец и половина, разпознава един конфиденциален отдел в руското министерство на защитата, който дава отговор за програмирането на маршрутите на крилатите ракети. Това разкритие и идентифициране на 33 военнослужещи, докара до санкционирането им от Европейска комисия ”, допълни  той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР