Комисията за финансов надзор се оказва изненадана от изявление на

...
Комисията за финансов надзор се оказва изненадана от изявление на
Коментари Харесай

КФН се дистанцира от Ралица Агайн

Комисията за финансов контрол се оказва сюрпризирана от изказване на към този момент някогашния член и зам.-председате Ралица Агайн. Това се показва позиция на КФН, изпратена до медиите.

" Изненадани сме от изказванията на госпожа Ралица Агайн-Гури пред медиите през днешния ден, 22.8.2018 година, в които се насочат внушения по отношение на ръководителя и членовете на Комисията за финансов контрол /КФН/ ", се показва в текста.

От КФН декларират, че не са били внасяни каквито и да е писмени сигнали, представляващи разбор и предизвестия за вероятните опасности, свързани със обстановката към ЗК " Олимпик " - Кипър. Посочва се, че Ралица Агайн в никакъв случай и по никакъв метод не е предупреждавала останалите членове на КФН и/или ръководителя на комисията за възможни опасности по отношение на банкрута на ЗК " Олимпик " - Кипър.

Не е бил възложен и разбор и оценка за вероятните неподходящи последици от банкрута на кипърската компания.

По данни на КФН вид с фактология по отношение на ЗК " Олимпик " - Кипър е бил качен в деловодната система на КФН едвам в петък, 17.8.2018 година КФН до този миг изобщо не разполага с отчета, който Ралица Агайн-Гури показа в Народното събрание. Голяма част от изнесените пред народните представители обстоятелства бяха безусловно нови и непознати до този миг и за нас.

От КФН разясняват, че според поправките в Закона за КФН, в действие от началото на годината, заместник-председателите на комисията имат цялостна самостоятелност в ресорите, за които носят отговорност, а решенията се взимат групово, като ръководителят е " пръв сред равни ".

" Недоумяваме за каква липса на информационна тактика и грижа за потребителите приказва госпожа Агайн, откакто в разгара на рецесията от 1-ви до 15-ти август 2018 година тя беше в заплатен годишен отпуск и на практика много надалеч от ситуацията, в която работеше КФН ", показват от комисията и декларират, че вършат това изказване за да запазят репутацията на Комисията като институция.

Също по този начин отговор на въпросите за отговорността за рецесията с Олимпик " се чакат от инспекцията на прокуратурата, която бе започвата.

В самата комисия се работи към този момент по подробен разбор на рисковете в бранша.

Комисията за финансов контрол твърди засегнатите клиенти на ЗК " Олимпик ", че ще постави всички старания в границите на предоставените й от закона пълномощия да отбрани техните ползи и да ги осведоми навреме по отношение на правата им и процедурите за отбрана на тези права. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР