Комисията за финансов надзор предлага да се повишат вноските, които

...
Комисията за финансов надзор предлага да се повишат вноските, които
Коментари Харесай

Предлагат вдигане на вноските за Гаранционния фонд, събирани през застраховка Гражданска отговорност

Комисията за финансов контрол предлага да се покачат вноските, които се другар в Гаранционния фонд през идната година, като предлагането е качено за публично разискване.
 
Гаранционният фонд ръководи два фонда – Фонд за незастраховани МПС и Обезпечителен фонд. Фондът за незастраховани МПС изплаща компенсации при вреди от неидентифицирано МПС или, в случай че лидерът е без застраховка „ Гражданска отговорност на автомобилистите “, а Обезпечителният фонд изплаща вреди на лицата при осигурител в неплатежоспособност.
 
Досега вноската към Фонда за незастраховани МПС беше 10.50 лева за всяко застраховано МПС по „ Гражданска отговорност на автомобилистите “ и 0.15 лева за всяко място в транспортно средство за публичен транспорт за застраховка „ Злополука “ на пасажерите в публичния превоз. Вноската към Обезпечителния фонд беше 2.50 лева за всяко застраховано МПС по „ Гражданска отговорност на автомобилистите “.

Наредбата за „ бонус-малус “ за " Гражданска отговорност " подготвена до края на годината

По предложение на Съвета на Гаранционния фонд, вноската на застрахователите, предлагащи в Република България наложителна застраховка  „ Гражданска отговорност ” на автомобилистите към Фонда за незастраховани МПС в Гаранционния фонд се усилва на 12.50 лева за всяко застраховано МПС.

Размерът на вноската на застрахователите, предлагащи в Република България наложителна застраховка „ Злополука ” на пасажерите в средствата за публичен транспорт по член 461, т. 2 от КЗ не се трансформира и остава 0.15 лева за всяко място, без мястото на лидера в транспортните средства.
 
 istock istock
Вноската към Обезпечителния фонд се усилва на 3.50 лева за всяко застраховано МПС по „ Гражданска отговорност на автомобилистите “.
 
Общо вноската към ГФ на всяка едно застраховано по МПС по „ Гражданска отговорност на автомобилистите “ става 16.00 лева, които се разпределят във въпросните два фонда.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР